Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Virus-waarschuwing

Dit artikel delen:

Het artikel 'Dagboek van een virus' heeft bij een aantal mensen vragen opgeroepen.

Ruud Harmsen vindt dat de auteur een essentieel punt vergeet en Hans Stoffer heeft zijn bedenkingen bij een genoemd bestand.

Misser

In het artikel "Dagboek van een virus" (Computable, 13 februari 2004) over een recente virusuitbraak ontbreekt een mijns inziens essentieel punt: hoe kan het toch dat zoveel mensen besmet raken? Dat kan namelijk alleen door onveilige, achterhaalde e-mailsoftware te gebruiken, in combinatie met een gebrek aan kennis over hoe besmetting kan plaatsvinden. Meer hierover op mijn website, http://rudhar.com/sfreview/virsafnl/virsafe.htm. Laat de auteur van het artikel deze informatie misschien weg omdat ze bij een maker van anti-virussoftware werkt, dat dus belang heeft bij het instandhouden van de onwetendheid bij het grote publiek?
 
Ruud Harmsen

Bestaand bestand

Bij de karakteristieken van het in het artikel besproken virus staat dat bestand taskmon.exe wordt aangemaakt. Bij mij staat op C:Windows dit bestand met een datum van 23-04-99 (Windows 98 SE). De helft van de bestanden in die directory heeft dezelfde datum; het moet dus een origineel Windows bestand zijn.< BR>
 

Hans Stoffer

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-05T00:00:00.000Z Hans (e.a.) Stoffer
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.