Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Beheer en heers!

Dit artikel delen:

Beheer moet. Beheer, goed voor elk. Beheer en simplicity. Let’s beheer things better. Zo maar wat kreten die eens wat vaker en openlijker gebezigd moeten worden. Want beheer heeft geen sexy imago. Sterker nog: het heeft nogal een conservatief imago; eentje van tegenstribbelen.

Tuurlijk, goed beheer staat ook voor stabiliteit en dat lijkt lijnrecht tegenover verandering te staan. Maar beheer staat ook voor goed bijwerken, updaten, uitrollen en patchen.

Nu ben ik geen echte ict’er, maar de underdog-positie van beheer en het enorme belang ervan ken ik maar al te goed. Niet alleen omdat ik thuis al jaren de beheerder ben, maar ook nog eens in mijn vriendenkring. Tsja, als eenmaal bekend is dat je technisch begaafder bent dan de gemiddelde mens…

Wat wás ik dan ook blij toen er voor Windows 98 een geautomatiseerde Windows Update verscheen. Ok, vervolgens kwam er wel die ene update die wat om zeep hielp. De eindgebruiker, mijn vrouw!, was not amused. Nu hebben we het hier niet over een spelletjes-pc, maar de werkbak van mijn ook journalistieke wederhelft.

Tuurlijk, Linux biedt al jaren veel meer control-mogelijkheden. Mac OS is ook allang makkelijk te beheren. Maar we hebben het over een legacy-situatie al vanaf Windows 95, oorspronkelijk bestaande uit één gedeelde pc. Wat best wel te beheren viel. Totdat de ene gebruiker, tevens beheerder (ik dus), een afwijkend gebruikspatroon had van de andere gebruiker. Dus groeide de ict-infrastructuur. Uit de klauw.

Zomaar alles de deur uitdoen en allemaal nieuwe hard- en software aanschaffen is geen optie, laten we éven zakelijk blijven. Bovendien is dat niet een oplossing van het onderliggende probleem, maar slechts een opvoeren van de capaciteit. Die toch wel weer opgeslokt gaat worden. Dus modder ik net als een echte ict’er maar door met mijn beheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.