Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Grijze tsunami

Dit artikel delen:

Computable Expert

Mark Smalley
The IT Paradigmologist, ASL BiSL Foundation. Expert van Computable voor de topics Beheer en ICT-branche.

Voorspellingen van de Europese Commissie geven vijf scenario’s voor economisch herstel aan. Deze variëren van een terughoudende ‘stagnation’ tot en met een agressieve ‘turbo knowledge’. Toch in alle scenario’s is er sprake van een tekort aan e-skills. Dit tekort speelt zich zowel aan vraag- als aanbodkant van de markt af, maar met een groter tekort aan de vraagzijde.

De voorspellingen van de Europese Commissietrek ik door naar de applicatiedienstverlening. In de komende tijd worden wij meer een meer geconfronteerd met pensionering van mensen - de baby-boomers - die kennis van oudere technologieën en van slecht gedocumenteerde applicaties met zich meenemen. Het Nederlandse onderwijs voorziet niet in vervanging hiervan en er zijn scenario's denkbaar waarbij gepensioneerden op deeltijdbasis worden teruggehaald of dat er een nieuwe generatie van ‘gastarbeiders', al dan niet via offshoring, nodig is om de tekorten op te vangen.

Als klant die overweegt om dit probleem uit te besteden, moet je je afvragen in hoeverre jouw leverancier in staat is om over de benodigde kennis en expertise in continuïteit te beschikken. Aan de kant van de leverancier, als het je lukt om creatief met deze schaarste om te gaan, heb je een aardige niche in de markt te pakken. Maar hoe dan ook, deze grijze golf kan wel een grijze tsunami worden, waar wij last van gaan krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat voor last? de laatste uitspraak is onbegrijpelijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-11T12:15:00.000Z Mark Smalley
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.