Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Doorzetten BI'ers

Computable Expert

drs. Andries Bottema
BI ambassador en directeur, 4 Keys. Expert van Computable voor het topic Business Analytics.

Ik ben een blij mens. Want ik doe een BI project op 40 km afstand van het Krugerpark in Zuid Afrika. Om 6 uur ‘s morgens de leeuwen. Om 8.30 aan het werk. Maar dat is wel een hoogstnoodzakelijke compensatie voor alle IT ellende die je tegenkomt als je een Datawarehouse voor de Department of Education adviseert en vervolgens moet implementeren, zodat throughput en output kan worden geanalyseerd uit de Zuid Afrikaanse tegenhangers van onze ROC’s. De doelstelling is om adequate financiële ondersteuning te bieden aan groepen die minder goed presteren dan anderen. De IT ellende is echter dat er letterlijk tussen de dependances van de Colleges met floppies (!) en USB sticks wordt gereden om de verschillende leerlingenrecords naar een centrale plek te brengen. En dan moet dat vervolgens nog naar een Centraal Datawarehouse, uiteindelijk vanuit 50 Colleges. Wi-MAX doet het nog niet goed, koperdraad wordt gejat, er is 1 telecomprovider met monopolistische prijzen…..

 

 

Maar het gaat lukken. We trainen mensen om keurig data bij te houden. Ze vertellen ons wat voor informatie ze nodig zouden hebben om hun primaire processen te sturen. En we laten ze mooie plaatjes zien over dashboards die we straks zouden kunnen hebben als we de connectivity opgelost hebben. Dat geeft al een enorme boost in prestatiemanagement.

 

 

Terug in Nederland hoor ik dan het gezeur over IT en Business gaps, over de DWH’s die niet werken, management die het allemaal niet snapt wat ze er mee kunnen. Verwende kinderen?

 

 

De theorie werkt. De praktijk is altijd weerbarstig, maar elke echte BI’er moet eens een beetje doorzettingsvermogen laten zien om “All the way” te gaan: Connectivity, data entry, consolideren, ETL’en, DWH’en en dan vervolgens analyseren. Alleen al de theorie leidt al tot improvements in de processen! En wat je er dan voor benefits uit krijgt als het eenmaal loopt!

 

Een goede BI’er kenmerkt zich dan ook door een positieve inslag: Hij/zij is echt de enige die informatie kan omzetten naar prestatieverbetering! Daar wordt je een blij mens van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een goed BI-er is inderdaad iemand met een olifantenhuid, die ondanks de tegenslagen en, helaas vaak stomzinnigheid van de rest van de wereld, toch door blijft gaan.Want 2 dingen zijn duidelijk voor de echte BI-er, 1) echte BI is het meest onderscheidende en winstgevende voor welke bedrijf dan ook, maar b) er zijn maar weinig bedrijven intelligent genoeg om de juiste vragen te stellen.De toekomst van BI is dan ook alleen gewaardborgd al we niet alleen dij de oplossing, maar ook bij de vraag kunnen helpen!

Andries,Ik krijg haast het idee dat je een "romanticus" aan het worden bent...frank

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-04-06T13:26:00.000Z Andries Bottema
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.