Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Slecht Gedrag...

Computable Expert

Frank Buytendijk
Chief Marketing Officer, Be Informed. Expert van Computable voor de topics Business Analytics en Maatschappij.

We kennen allemaal de voorbeelden. Het stiekem aanmoedigen van meer versies van de waarheid, zodat we kunnen kiezen wat ons het beste uitkomt. Het aanbrengen van enkele "correcties" in een spreadsheet, omdat het systeem niet "up to date" is. Het vooruitschuiven van omzet naar een volgende periode omdat het target al gehaald is.

Allemaal voorbeelden van "running the numbers" in plaats van "running the business". Op de volgende link verzamel ik voorbeelden van dit soort gedrag, en als er voorbeelden voldoende zijn, zal ik via deze weblog deze van commentaar voorzien!

http://hyperionblog.typepad.com/frankb/2007/01/the_dark_side_o.html

Groeten, frank

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Frank,Een mooi voorbeeld is rapport het Intergovernmental Panel on Climate Change (http://www.ipcc.ch/). Ze hebben een aantal dagen moeten vergaderen om tot een juiste versie van de afgesproken waarheid te komen. Hier niet zozeer gemanipuleer van de cijfers maar veel onderhandelingen over de juiste interpretatie van de cijfers.gr albert

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.