Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Kerstfeest

Ordina last het kerstfeest af om zo de financiële doelen voor 2007 te halen. Het kerstfeest wordt een nieuwjaarsfeest. Voorzitter Ronald Kasteel ontkent echter alle berichten. Wel moeten bij het bedrijf alle zeilen worden bijgezet.

Het bericht over het afgelaste kerstfeest was de afgelopen week het best gelezen op onze website. Blijkbaar is een kerstfeest belangrijk voor de medewerkers. Niet geheel onterecht. Bij een grote dienstverlener, zoals Ordina, is het lastig om medewerkers betrokken te laten voelen bij het bedrijf. Ze zitten immers het grootste deel van de tijd gedetacheerd bij een ander. Een kerstfeest waar je je collega’s tegenkomt geeft toch weer een gevoel van eenheid. En het feit dat de baas het voor je organiseert betekent dat je belangrijk bent als medewerker. Geen feest geeft je geen kans om met je collega’s informeel bij te kletsen en geeft je geen gevoel van belangrijk zijn. Als je al ontevreden bent, ja, dan kan het een reden zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

In juli schreven wij dat de omzet van Ordina harder steeg dan verwacht, maar het winstcijfer was wel wat lager. Dat kwam door de krapte op de arbeidsmarkt. Net als alle andere ict-bedrijven heeft Ordina moeite met het vinden van goede ict’ers, ook al hebben ze een prijs voor beste wervingscampagne gewonnen.

Dat Kasteel de geruchten ontkent heeft dan ook niet alleen financiële redenen. Ook het imago van het bedrijf wordt er op deze manier niet beter op. Dienstverleners doen het op dat vlak al niet zo goed, bleek uit onderzoek van Computable. Het lijstje met minst favoriete werkgevers word aangevoerd door vier ict-dienstverleners. Ordina zit daar overigens niet tussen. Zij doen het opvallend beter dan de andere dienstverleners.

Voor velen doet het er dus wel toe of de geruchten waar zijn of niet. In ieder geval de mensen die een overstap naar het bedrijf overwegen. Een kerstfeest mag dan misschien niet zo belangrijk lijken, het doet er wel degelijk toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-16T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.