Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Efficiënt werken

Ict-afdelingen moeten het volgend jaar doen met een kleiner budget dan het afgelopen jaar. En dat ondanks dat ict onmisbaar wordt is voor een bedrijf. Er wordt dus van de ict-afdeling een stabiele, betrouwbare infrastructuur verwacht, maar wel met de minimale inzet van middelen. Efficiënt werken wordt daarom essentieel voor afdelingen. Natuurlijk is dit een open deur en proberen afdelingen al jaren middelen en mensen zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Inmiddels zijn er allerlei technologieën die het voor afdelingen makkelijker maakt de middelen op een efficiënte manier in te zetten. Virtualisatie is daar een voorbeeld van. Servers kunnen 's nachts worden ingezet bij een migratietraject dat hierdoor een dag korter wordt. Of vier servers worden er één. Niet alleen kostenefficiënt, maar ook nog heel milieubewust. Iets wat bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda staat.

Ook software-as-a-service is een makkelijke manier om kosten te besparen. Je koopt geen dure licentie voor jaren, maar voor een bepaalde periode. Zelfs een licentie van een maand is mogelijk. Het is dan wel weer de vraag of het migratietraject de moeite waard is.

Flexwerken

Niet alleen het inzetten van technologie is de moeite waard. Wat dacht u van flexwerken en dus thuiswerken? HP opende onlangs een kantoor dat minder werkplekken heeft dan dat het medewerkers heeft. Een manier om medewerkers thuis te laten werken en niet elke ochtend achteraan in de file te laten plaatsnemen. Juist veel ict-werkzaamheden kunnen prima vanuit huis gebeuren.

Juist deze laatste manier van efficiënt middelen (of mensen) inzetten is er één om mee te beginnen. Om met een nieuwe technologie aan de slag te gaan is er weer geld nodig. En dat is juist weer lastig als het ict-budget tegenvalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-09T16:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.