Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Software uit de kraan leidt tot stroomversnelling ECM

Computable Expert

Serge Leclercq
Vice President Sales & Marketing, VDD IQware. Expert van Computable voor het topic Datamanagement.

Door toenemende wet- en regelgeving, zoals Wft, Wta en SOX groeit de vraag naar ECM. Ook bij bedrijven die voorheen sceptisch of negatief waren tegenover het elektronisch beheren van documenten of dossiers vanwege de rechtsgeldigheid of het vertrouwelijke karakter daarvan. ECM, waaronder workflow- en documentmanagement is met de komst van SaaS (Software as a Service) ook toegankelijk geworden voor het midden- en kleinbedrijf en organisaties met een beperkt IT-budget. SaaS heeft daarnaast het voordeel dat de overeenkomsten die volgens het SaaS-model gesloten worden, een korte contractduur kennen en daardoor bedrijven en organisaties een grotere flexibiliteit bieden. Allemaal mooie woorden, of is er ook een keerzijde?

Eén van de grootste valkuilen bij het aanbieden van ECM als SaaS, is dat vaak vergeten wordt dat het nog steeds om maatwerk gaat. Niet elk type oplossing is geschikt voor elke organisatie. ECM-systemen worden vaak aangeboden als afgebakende oplossing en gebruikers worden daardoor beperkt. Terwijl bij het aanbieden van een maatwerkoplossing, een ECM-systeem haast onbeperkte mogelijkheden biedt. Vooral in branches waar het elektronisch verwerken van correspondentie geen vanzelfsprekendheid is, worden hogere eisen gesteld aan de gebruiksvriendelijkheid van het documentmanagement of ECM-systeem. Deze branches zijn gebaat bij maatwerkondersteuning in de integratie van elektronisch documentbeheer in hun traditionele bedrijfsprocessen.

Ondanks de valkuilen bewegen ECM leveranciers zich massaal richting SaaS. Binnen een paar jaar kunnen we zien of de markt volgt of het resultaat beperkt is gebleven tot nieuwe verkoopmodellen en software licentiestructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-10T11:54:00.000Z Serge Leclercq
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.