Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

DOM Strategisch?

Expert

drs. Paul Dirven
CEO, Aia Software. Expert van voor het topic .

Twee analisten hebben recent research gepubliceerd over Document Automation Leveranciers: Craig Le Clair, senior analyst bij Forrester en Jeff Goldberg, senior analyst bij Celent. Een aantal andere analisten zijn nog bezig met onderzoek, wat eenduidig aangeeft dat DOM (Document Output Management) cq Document Automation hot is in de markt van vandaag. Eén van de ontwikkelingen die worden gesignaleerd is de evolutie van Document Automation naar Content Automation.
De recente overnames van DocSciences en Exstream illustreren de aandacht voor deze snelgroeiende markt opvallend: in een paar jaar tijd is de attentie voor DOM van tactisch niveau verplaatst naar strategisch niveau; de markt is volwassener geworden. Met name bedrijven die het goed voor hebben met de business user benutten deze kans en worden meegezogen in de dynamiek van de markt.

Het is daarnaast opvallend dat uit recent Forrester research blijkt dat in een markt die van oudsher wordt gedomineerd door Amerikaanse bedrijven nu een handvol Europese spelers (waaronder zelfs één uit Nederland) worden her- en erkend.

Er zijn een paar zaken van belang: welke analisten gaan nog onderzoek publiceren, welke consolidaties hangen nog in de lucht en wat is de meerwaarde hiervan voor klanten?
Mijn stelling: de overnames van bedrijven door organisaties die factoren groter zijn leiden tot complete verwatering van de focus, met dienovereenkomstige gevolgen voor de klantenbase.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-04T15:33:00.000Z Paul Dirven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.