Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Swing uit de bocht

Martin Healey schrijft in zijn column 'Eclipse is de moeite waard' (Computable, 14 november)de impact van Eclipse op het bouwen van applicaties op de client met behulp van Java.

Hij schrijft terecht dat een Java-applicatie, gemaakt met SWT, er uitziet als een 'native' applicatie en zich ook zo gedraagt. SWT is wellicht de redding voor Java op de client. Hiermee is het eindelijk mogelijk om een Java-applicatie te maken die er echt als een Windows-applicatie uitziet. Met Swing is het onmogelijk een goede Windows-applicatie te maken omdat een Swing-applicatie er altijd vreemd blijft uitzien.
Swing is mijns inziens de reden waarom Java tot nu toe geen succes is op de desktop. Met SWT gaat dit wellicht veranderen. Hiertoe zouden we allemaal Swing vaarwel moeten zeggen en SWT moeten gaan gebruiken.
Om Java op de desktop een succes te maken, zou SWT in de JRE opgenomen moeten worden. Helaas zal Sun een concurrerende 'widget set' wel niet in de JRE willen hebben.< BR>
 
Martijn de Bruijn

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-12-05T00:00:00.000Z Martijn de Bruijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.