Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Werken in het luchtledige

Een denkbeeldige kamer met 'all inclusive' mogelijkheden, vol toepassingen en grenzeloos informatiebeschikbaarheid. Een andere perceptie op ict, een nirwana beyond virtualisatie. Waar gaat het heen, wat staat ons te wachten afgezien van het feit dat we streven naar de ideale werkomstandigheden? Een bedrijf zonder een levende ict-afdeling, onzichtbare administrators/ict'ers of magiërs. De business wordt creatiever, past zich aan de marktontwikkelingen aan en zucht mee met de economie. Zij denken niet meer in enkelvoud en meervoud, maar in eenvoud.

Bestaande begrippen als consolidatie, flexibiliteit, efficiency en kostenbesparing zullen worden vervangen door nieuwere. Laat je gedachten los en bedenk dat je naar kantoor gaat zonder tas, pen of een laptop. Aangekomen op kantoor neem je plaats in een virtuele kamer, met je stem maak je kenbaar wat je wilt doen en met je hand maak je bewegingen over glasplaten. Eenmaal in de fantasie wereld, neemt het systeem je overal mee naar toe. Geen overbodige kabels over de vloer meer, minder medewerkers op de vloer, minder rotzooi en dus precies het omgekeerde van een normale kantooromgeving. Een uit hologram opgebouwde secretaresse die altijd tot je beschikking staat. Ieder werknemer krijgt een personal assistent, die jou altijd alert houdt en informeert.

Een fantasie die handen en voeten beginnen te krijgen. Laat die auto toch gewoon zelf rijden tussen de twee lijnen op de rijbanen, terwijl jij je tijd nuttig doorbrengt in de auto. Even uitslapen achterin... Of je maakt gebruik van je universal virtual room, een vooruitstrevend geïntegreerd gecombineerd omgeving als bijvoorbeeld Citrix/Workspace Online en MSN Messenger. 'Always there and always available.' Het is een boeiend vak, de ontwikkelingen zijn zo interessant dat je het liefst geen enkele stap wilt overslaan in de fase-overgangen naar het ultieme.

Verlos je zelf van alle lokale ellende, waarom zou je in deze tijd nog alles in eigen beheer houden? Focus op de core business, want ict is tenslotte een hulpmiddel. Er is veel mogelijk, maar het kan allemaal niet zo snel met een druk op de knop. Voor elke ict-toepassing heb je uitvoerders en beheerders nodig. Is het wel van toepassing, wil je wel investeren, zijn er andere mogelijkheden?
Ooit zal het misschien mogelijk zijn om jezelf middels een bodyscan te verplaatsen naar een locatie daar waar je maar wilt. Een ander tijdperk, niet meer op de klassieke manier een videoconference opzetten, maar elkaar in het luchtledige zien en vergaderen.

Follow me.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-15T12:45:00.000Z Necati Karadag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.