Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Het internet wordt onzichtbaar’

Dit artikel delen:
Website

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het voorspelde ‘verdwijnen’ van internet. Niemand minder dan Google-topman Eric Schmidt ziet het internet namelijk onzichtbaar worden. Is dat terecht?

De voormalige ceo internetgigant Google deed zijn opmerkelijke uitspraken vorige week op het World Economic Forum in Davos (Zwitserland). Daar gaf Schmidt aan het eind van een discussiepanel zijn visie op de toekomst van het web. Hij meent dat het internet simpelweg zal verdwijnen. Niet verdwijnen als in ‘weggaan’, maar als in ‘uit beeld verdwijnen’. Het wereldwijde netwerk der netwerken zal, mede door het internet of things (IoT), zo vergaand integreren met ons bestaan dat het als aparte entiteit onzichtbaar wordt.

‘Er zullen zoveel ipadressen zijn, zo veel apparaten, sensoren, dingen die je draagt, dingen waar je interactie mee hebt, dat je het internet niet eens meer waarneemt’, aldus de Google-topman. ‘Het zal constant onderdeel zijn van je aanwezigheid.’ Schmidt voorziet de opkomst van een zeer gepersonaliseerde, enorm interactieve en heel erg interessante wereld. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

cloud?

De hoop is de wens van de gedachte. Als je google niet "ziet" kan het beter ongemerkt verzamelen.

Plus dat sommige zaken IMHO beter niet aan het internet gekoppeld kunnen worden... denk bv aan dijkbewaking, pacemakers, staalfabrieken, et cetera.

We zijn al een eind op weg in die richting. Ging 10 jaar geleden iemand internetten - nu gaan ze googlen, twitteren, app-en, facebook-en, bellen en kijken video. Vooral door de opkomst van mobiel internet vragen mensen zich nog amper af hoe alles met elkaar verbonden is. Het internet is een basis geworden net als gas, water, eletriciteit, maar dan zonder zichtbare leidingen.

Wie maakt er bewust het Internet mee, dat is toch helemaal niet tastbaar, het Internet is al uit beeld. Je kunt nog beter zeggen dat het Internet als concept niet bestaat. We hebben interactie met applicaties die met een netwerk zijn verbonden en dadelijk met dingen die iets met Internet hebben...so what?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-02T08:50:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.