Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Baan: woekeren met talenten

Dit artikel delen:

Afgelopen maandag, juist op het moment dat de beurs Baan World zijn poorten zou openen, waren de rapen gaar bij de organiserende erp-leverancier Baan. Een verlieswaarschuwing van de directie uit Putten voor het derde kwartaal werd door speculanten rücksichtslos gepareerd; het aandeel Baan zakte door het ijs.

Voor ongeveer 25 gulden ben je eigenaar van een aandeel 'Neerlands trots in softwareland'. Deze koers legt een voedingsbodem voor speculaties over de toekomst van het bedrijf. Met de recente IT-mega-overnames in het achterhoofd is de vier miljard die het bedrijf nu op de beurs waard is, een bedrag dat 6000 gerenommeerde softwarebouwers 'betaalbaar' maakt voor IT-bedrijven op zoek naar groei. Naar verluidt slijpt bijvoorbeeld het Amerikaanse Peoplesoft de messen al. Dit bedrijf zou in één klap de moeizame positie in Europa - te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken - kunnen verbeteren en de Baan software op de Amerikaanse thuismarkt een enorme impuls kunnen geven.
Wanneer het aandeel Baan niet snel weer omhoog kruipt, lijkt het waarschijnlijk dat de dagen van de Veluwse softwarebouwer als zelfstandig bedrijf zijn geteld. Zelfs tegen een koers van rond de 25 gulden levert dat overigens voor de familie Baan ruim voldoende geld op om verder te woekeren met hun talenten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.