Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Keuzes

Alle positieve signalen ten spijt blijft analist Charles Homs van Forrester somber. Voor de Nederlandse ict-sector voorspelde hij vorige week in Computable aanhoudend zware tijden met krimpende budgetten, minder overeenkomsten en voortdurend banenverlies. De eerste kansen op herstel ziet hij pas in 2005 en dan nog alleen als de sector erin slaagt de wereldwijde concurrentie van zich af te houden. Daarvoor moet ze vooral n� al duidelijk kiezen voor nieuwe technologieën.

De senior analist van Forresters eBusiness Research herhaalde zijn weinig opgewekte voorspelling dinsdag tijdens het door Computable en Array georganiseerde seminar 'De Toekomst van IT'. Vijf befaamde en onafhankelijke analisten gaven daar hun visie. De boodschap was duidelijk: laten we ons vooral richten op nieuwe, hoogwaardige technologie, want alleen daarmee onderscheiden we ons van de internationale concurrenten.
Zo werden de kansen en mogelijkheden van integratie op basis van standaarden, webservices, 'all-in-one' content applicaties en nieuwe inzichten in systeemontwikkeling tijdens het seminar uitvoerig belicht. Veel technologieën bestaan al en leveranciers zijn er klaar voor. Het grootste struikelblok is en blijft voorlopig de weinig rooskleurige economische situatie. De bereidheid en mogelijkheden om te investeren zijn klein en grote - innovatieve - projecten worden zoveel mogelijk vermeden.
Het is bovendien nog maar de vraag of het Nederlands ict-bedrijfsleven erin zal slagen met een duidelijke keuze voor nieuwe technologieën de internationale concurrentie van zich af te houden. Dat soort vitale keuzes zal immers ook in het buitenland nadrukkelijk worden gemaakt. Zeker in landen als de VS slagen bedrijven er veel sneller in om die keuzes vervolgens met succes naar de markt te vertalen.
Dat laatste heeft veel te maken met de bereidheid om te investeren en met de juiste condities voor innovatie. Met alleen keuzes zijn we er in Nederland dus nog niet.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-31T00:00:00.000Z William ten Brink
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.