Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Schrikkeljaar

Bij Computer Associates duurt een maand 35 dagen. We hebben rond de verschillende boekhoudschandalen die de ict-sector sinds het jaar 2000 teisteren al veel boekhoudkundige trucs leren kennen, met name in de vorm van te hoog geboekte omzetten in verre vestigingen. Een maand echter 35 dagen laten duren, om daarmee met te verwachten omzetten te kunnen schuiven - die truc is nieuw.

Een interne commissie die de boekhoudpraktijken van CA onderzocht benadrukt overigens dat het bij de 35 dagen-praktijk ging om het herkennen van omzet in de toekomst, maar niet om het daadwerkelijk boeken ervan. Men heeft inmiddels aangekondigd dat de maanden weer 30 of 31 dagen duren, met als enige variabele de schrikkelmaand.
Deze onthullingen zijn een nieuw hoogtepunt in een proces dat al lang speelt. Wisten andere bedrijven, zoals Xerox, misstappen die leidden tot boekhoudproblemen snel te pareren, CA lijkt steeds dieper in het moeras weg te zinken. Dit kan ook te maken hebben met de cultuur van het bedrijf.
Een jaar geleden riep Sanjay Kumar, tot vorige week topman van Computer Associates, tijdens de beurs CA World dat zijn bedrijf 'aardiger en netter was geworden'. Geheel zonder reden was deze verandering niet, want aan CA kleefde al langer de reputatie niet altijd elegant om te springen met het belang van klanten en partners. Met name de voorganger van Kumar, Charles Wang, had een bruut imago. De onderneming kocht zichzelf groot door een fors aantal bedrijven over te nemen. De breedte van het portfolio bleek bij het contact met klanten en de ontwikkeling van nieuwe producten echter ook een handicap te zijn. Een groot aantal personele veranderingen en al die lopende juridische procedures deden de uitstraling van het bedrijf ook geen goed.
CA reageert zoals bedrijven steeds doen bij problemen: een aantal managers wordt vervangen. De opvolger van Kumar, Greg Cron, was lange tijd uitgever van tijdschriften en andere periodieken. Hij weet in ieder geval uit ervaring hoe deadlines en tijdschema's aan normale mensenmaanden te koppelen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-30T00:00:00.000Z Mels Dees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.