Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Onjuiste uitlatingen over Quercus'

In de vorige uitgave van Computable komt onder de kop 'Quercus struikelt over onwaarheden' een artikel voor dat een aantal onjuistheden bevat die wij hierbij gaarne zouden willen rechtzetten.

Gesteld wordt dat wij ten oprechte gesuggereerd zouden hebben dat Quercus de fiscus als klant had. Dit is onjuist. Wij hebben naar waarheid bericht dat Quercus Corporation met succes een uitgebreide proef heeft gedaan bij de Belastingdienst, deze kenbaar heeft gemaakt de keuze voor de invoering voor Quercus ten behoeve van Grote Ondernemingen te hebben gemaakt en dat er op dit moment besprekingen gaande zijn.
Een en ander blijkt nota bene uit het bedoelde artikel in Computable zelf: ook het commentaar van de Belastingdienst wijst in deze richting. Hoe Computable dan ook de conclusie kan trekken dat Quercus op dit punt onwaarheid gesproken heeft is ons dan ook een raadsel.
Een tweede punt dat Computable ons verwijt is dat wij in strijd met de waarheid hebben gesuggereerd zouden hebben dat er een Duits Quercus-kantoor zou zijn. Het onderscheid is subtiel: de Quercus-producten worden verkocht en geleverd vanuit een kantoor van een reseller van Quercus waarvan Quercus de activiteiten overneemt en daarmee verder gaat als Quercus Duitsland. Op dit moment worden de afspraken nader geconcretiseerd. Door Quercus Corporation (Nederland) is personeel aan die vestiging toegevoegd. Wij hebben dit een vestiging genoemd. Als Computable dit geen vestiging wil noemen is dit een spel met woorden, wij achten het echter bepaald ongerechtvaardigd dat Computable dit als een onwaarheid classificeert.
Tot zover de wel uiterst magere feiten op grond waarvan Computable meent te moeten schrijven: 'Quercus struikelt over onwaarheden'.
Hetgeen Computable overigens in het bedoelde artikel te berde brengt omtrent de directeur van Quercus, Paul Snijders, is evenmin op feiten gebaseerd en moet verwezen worden naar de categorie roddel die men in een blad van de standing van Computable niet zou verwachten. Onnodig te zeggen dat wij het volste vertrouwen hebben in onze directeur. Deze is slechts kortstondig werknemer geweest van 4C en, geheel anders dan door u gesuggereerd wordt, net betrokken geweest bij het faillissement van deze onderneming. Wij nemen aan dat Computable niet zover wil gaan dat zij elke werknemer van een bedrijf dat failliet gaat (Fokker, etc.) in het verdachtenbankje wenst te plaatsen. Wij menen dat het Computable zou sieren indien zij een en ander terug zou willen nemen.
 
Directie en medewerkers van Quercus Corporation BV

Naschrift redactie

Wij hebben niet gesteld, noch de indruk willen wekk en dat de heer Snijders naar het oordeel van Computable onbetrouwbaar is. In de informatie die Quercus verspreidt over zijn internationale activiteiten wordt gesproken over de Duitse vestiging Quercus Deutschland GmbH. Dit bedrijf bestond ten tijde van het interview niet.
In gesprekken met de heer Snijders stelde hij dat de Belastingdienst een keuze heeft gemaakt voor de invoering van Quercus-software op de afdeling Grote Ondernemingen. De belastingdienst weerspreekt dit. Er wordt een nieuw proefproject uitgevoerd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z Directie van Quercus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.