Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

IT'ers en Microsoft

Redactioneel commentaar

 

Microsoft ligt onder vuur. Bill Gates moet op dit moment alle zeilen bijzetten om de sympathie die hij in het afgelopen decennium opbouwde, te behouden. Het Amerikaanse ministerie van Justitie vindt hem namelijk megalomaan. En als we de zeeën die Gates bevaart op een rijtje zetten, heeft hij in ieder geval de schijn tegen.

Bill wil zelf communicatiesatellieten lanceren, heeft nieuwsleverancier NBC voor zijn karretje gespannen, wilde Windows-gebruikers het Microsoft Network opdwingen, heeft de palm-PC's ingepalmd, maakt Novell het leven zuur, probeert zijn eigen browser tot norm te verheffen, tracht Java te marginaliseren, en last but not least heeft hij zijn zinnen gezet op Web-TV. Kwade geesten zien een verwantschap tussen de bad guy uit de jongste James Bond-film en Bill Gates.
Interview onderzocht in opdracht van Computable en Intermediair wat automatiseerders er nu van vinden. De dominantie van Microsoft zien zij met lede ogen aan, maar over de kwaliteit van de producten hoor je IT'ers niet klagen, zo tonen de resultaten.
Blijkbaar hebben automatiseerders in hun dagelijkse werk geen last van Microsoft. Het succes van IT-oplossingen is inmiddels minder afhankelijk van de toegepaste techniek en veel meer van de acceptatie hiervan bij de gebruikers. Waarom zouden we nog langer taarten gooien naar Bill Gates?
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1405313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×