Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Haastige spoed is zelden goed

Afgelopen donderdag, 25 juni, verscheen de Engelse versie van Windows 98 op de markt. De browser van Microsoft is daarin gewoon geïntegreerd, alle verhitte discussies ten spijt.

De rechtbank oordeelde in mei dat Windows 98 gevrijwaard is van de hele procedure over de monopoliepraktijken van Microsoft.
Het ministerie van Justitie had nog verzocht om een snelle uitspraak om de opmars van Microsoft in het Internetdomein te stuiten. Maar deze poging is dus mislukt. De rechter laat zich niet haasten. En daarmee staat het 1-0 voor Microsoft.
Het softwarebedrijf heeft op zijn beurt nog een verwoede poging gedaan om de rechter pas in november zijn ei te laten leggen over de kern van het conflict: mag Microsoft een dominante positie in het ene gebied (besturingssystemen) gebruiken om een dominante positie in het andere (Internetbrowsers) op te bouwen.
Ook hier werkt de rechter niet mee. Hoewel hij zich niet laat opjutten, houdt hij ook niet van onnodig uitstel. Hij verwacht namelijk dat er dan al te veel exemplaren van Windows 98 zijn gedistribueerd. Daarom houdt hij vast aan zijn eigen datum: 8 september 1998.
Haastige spoed is zelden goed, zeker waar het juridische procedures betreft. Maar is de consument hier uiteindelijk het meest bij gebaat?
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-26T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.