Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Fischerwerke levert allang speel-ware

In Computable (6 februari) werd, evenals in een aantal andere dag-en weekbladen, melding gemaakt van de komst van 'computergestuurde' Lego.

Ik vind het verheugend wanneer er aandacht wordt besteed aan technisch speelgoed. We leven in een tijd waarin het lijkt of het bewegen van een joystick de enige vorm van spelen is die kinderen aanspreekt. Voor de lezers die met smart naar de komst van deze bouwdozen uitkijken is er goed nieuws: ze hoeven niet nog een jaar te wachten! Al sinds de komst van de huiscomputer levert de firma Fischerwerke computerinterfaces en software waarmee je de met het constructiespeelgoed Fischertechnik gebouwde modellen kunt besturen. Voor vrijwel alle typen huiscomputers zijn interfaces ontwikkeld. Ook voor de PC zijn interfaces leverbaar met de bijbehorende software, zowel werkend onder DOS als onder Windows 3.x en Windows-95. De nieuwste ontwikkeling is een interface dat, na te zijn geprogrammeerd, kan worden losgenomen van de PC en vervolgens zelfstandig een model bestuurd.
 
De homepage met informatie over Fischertechnik en de Fischertechnikclub Nederland: http://utopia.knoware.nl/users/cdeweerd/.
Op deze pagina is ook het adres van de importeur te vinden.
 
Bert Rook, secretaris Fischertechnikclub Nederland
rookbert@tref.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Bert Rook
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.