Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

De kracht achter de Oracle overnames

De overname van BEA door Oracle is groot nieuws. Voor velen een grote verrassing, ondanks het eerdere bod van 17 euro. Wie echter de Oracle overname historie van de laatste jaren beter bekijkt, ziet een duidelijke lijn ontstaan. Doelbewust vult Oracle haar producten portfolio aan. Het zijn de grote overnames die de publiciteit halen, maar de kleinere vormen het fundament onder de verwezenlijking van de Fusion strategie.

Zo was er naast de BEA overname gisteren ook de overname van Captovation. Dit staat niet op zichzelf, maar voegt zich bij de reeks van afgelopen maanden. Bharosa, Bridgestream, LogicalApps, Interlace Systems en Moniforce zijn enkele voorbeelden uit het laatste kwartaal. Ieder van deze producten voegt een stukje ontbrekende functionaliteit toe op strategische gekozen gebieden, zoals security en ECM.

De producten zijn niet de enige assets die Oracle ontvangt. Een belangrijke bijkomstigheid is dat er veel innovatieve en ondernemende mensen hun intrede doen bij Oracle. De grote kracht van Oracle op dit moment is om deze groep vast te houden en te inspireren tot nog grotere daden. Enerzijds het integreren van hun producten binnen de Oracle tool stack, maar bovenal het gezamenlijk uitwerken van de Oracle visie. De afgelopen tijd heb ik deze passie en drive persoonlijk af en toe van dichtbij mogen meemaken. Het gaat gepaard met een ongekende openheid, waardoor er een unieke ambiance ontstaat. Er vindt continu vernieuwing plaats met geloof in eigen kunnen waarbij realisme (de klantsituatie) niet uit het oog wordt verloren. Dit maakt dat Oracle met elke overname steeds een stap dichter bij haar doel komt.

In dat licht kan de overname van BEA ook gezien worden. Het vormt natuurlijk een aanvulling op het huidige portfolio en klantenbestand, maar bovenal brengen de BEA mensen hun inzichten mee zodat er nog betere SOA en middleware technologie komt. Of zoals Charles Phillips het omschreef:

This transaction will accelerate the adoption of Java-based middleware technologies and SOA;
advance innovation in enterprise applications infrastructure software;

Het belooft een fascinerende tijd te worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-18T00:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.