Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

BPM - Business of IT?

Computable Expert

ing. Mendel Koerts MSc
Business & IT Architect, Qhuba Consulting. Expert van Computable voor het topic Digital Transformation.

Binnen veel organisaties is de aandacht voor Business Proces Management (BPM) groeiende. Dit blijkt uit het toenemende aantal initiatieven op dit gebied binnen vele organisaties. Organisatie streven onder de noemer van BPM naar wendbare, transparante en efficiënte processen… Hé, wacht eens, zijn dat ook niet de argumenten voor SOA? Is SOA dan de IT-tegenhanger van BPM wellicht? Maar BPM wordt toch vaak al gebruikt in IT-context?

break

 

Hoe ziet uw organisatie de ontwikkelingen rond BPM eigenlijk? Welke resultaten heeft u bereikt of beoogt u te bereiken? Laat het weten via http://www.bpmsurvey.nl of stuur deze link door naar een collega! Als dank ontvangt iedere deelnemer in juni het onderzoeksrapport 'BPM in Nederland - 2008'. Het rapport geeft u inzicht in BPM bij Nederlandse organisaties rond de volgende onderwerpen:

break

·         De huidige toepassing van BPM en ambities van organisaties op BPM gebied

·         De resultaten, barrières en succesfactoren bij BPM initiatieven

·         Het huidige en geplande gebruik van BPM technologie

break

 

Als blijk van waardering wordt elke 30ste deelnemer beloond met een boekenbon. Daarnaast worden nog enkele MP4 spelers verloot onder de deelnemers. U kunt de vragenlijst tot uiterlijk 25 april 2008 invullen. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Natuurlijk zit er overlap in de domeinen van de begrippen BPM en SOA: het gaat immers vaak om dezelfde processen, moet beiden leiden tot meer optimalisatie (efficiency, effectiviteit en wellicht innovativiteit), dezelfde (IT-)tools worden ingezet (m.n. ecosystemen als SAP, oracle, Microsoft etc, en dezelfde professionals binnen de organisatie zijn betrokken.Echter er zijn ook verschillen, want- BPM is een oplossingsrichting voor een besturingsvraagstuk en SOA is een methodiek (architectuur)voor ontwerpen en ontwikkeling van informatiesystemen, waarbij ook redesign van organisatieprocessen meegenomen wordt/kan worden- de opdrachtgever en belanghebbenden (sponsors) kunnen verschillen binnen organisaties- de volgtijdelijkheid kan verschillen afhankelijk van fase van organisatie-ontwikkeling en specifieke businessproblematiekenen natuurlijk wijst de praktijk steeds uit in hoeverre SOA en BPM pragmatisch hand-in-hand gaan of juist nietOscar Roelofsion-ip

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-02T14:23:00.000Z Mendel Koerts
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.