Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Kennis als 'business asset'

Computable Expert

Erwin van Londen
Senior Technical Analyst, Hitachi Data Systems. Expert van Computable voor het topic Infrastructuur.

Sinds jaar en dag worden nieuwe medewerkers geselecteerd op kennis en ervaring naast de gebruikelijke criteria zoals salaris en secundaire eisen. Op het moment dat de persoon in kwestie is aangenomen wordt zwaar geleund op die kennis. Wat echter opvalt is dat veel bedrijven geen strategische plannen hebben op het kennis niveau van deze medewerkers op peil te houden laat staan naar een hoger plan te tillen. In een kennis industrie als IT is dit echter van levensbelang. Er is geen industrie in de wereld waarin de technologie zo snel vooruitgang boekt als deze. Om dit bij te houden en als bedrijf in te spelen op nieuwe kansen in de markt zal het kennis niveau van zijn medewerkers uitgebreid moeten worden. Om dit te realiseren zal kennis moeten worden gezien als business asset en hier zou een balans post voor moeten worden opgenomen met alle financiële regelingen er om heen. Een pluspunt hierbij is ook nog dat als een bedrijf investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers, de kans dat deze mensen samen met de kennis het bedrijf verlaten een stuk minder wordt en er een betere continuïteit ratio ontstaat. voor een sales- en/of serviceorganisatie is dit van levensbelang.

Nu zal misschien de vraag rijzen: Wat heeft dit nu met Storage te maken?

In de huidige IT infrastructuren maakt storage een groot deel van de kosten uit. Het is dus zaak dat deze zo efficiënt als mogelijk wordt ingezet. Daarnaast is het beschikbaar zijn van bedrijfsinformatie dermate belangrijk dat bij mogelijke verstoringen en of verlies van data de bedrijfscontinuïteit in gevaar kan komen. De analisten van deze wereld zoals Gartner, ESG en IDG hebben dit al meerdere malen in hun rapporten laten zien. Het is dus zaak dat de mensen die deze storage infrastructuren bedenken en in architectuurplannen opnemen alsmede de mensen die het beheer gaan uitvoeren goed moeten weten waar ze mee bezig zijn anders kunnen de gevolgen desastreus zijn.

Om af te sluiten een paar tips:
1. Zorg voor een bedrijfsbreed opleidingsplan.
2. Laat deze aansluiten op het carrière planning beleid.
3. Neem "Kennis" op als business asset in de balans. (Fiscale regelingen verschillen per land, neem hiervoor contact op met uw accountant of de belastingdienst)
4. Inventariseer bij uw medewerkers waar zij denken dat gerichte educatie zinvol is.
5. Sluit opleidingen aan bij de technologische ontwikkelingen die in uw markt relevant zijn.

Vriendelijke groeten,
Erwin van Londen
Hitachi Data Systems
Melbourne, Australia

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-09T23:41:00.000Z Erwin van Londen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.