Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Archivering maakt opslag niet altijd goedkoper

Archivering wordt pas interessant uit kostenoverweging als men over redelijk wat TB's beschikt. Voor veel klanten met minder dan 5TB aan data is het vaak interessanter om gewoon wat disken bij te plaatsen en nog even te wachten met archiveren.

Persoonlijk word ik vaak benaderd door klanten die willen archiveren om opslag goedkoper te maken. Helaas gaat dat niet altijd op.

De gedachte achter het verlagen van kosten is dat relatief 'oude' data verplaatst wordt naar een goedkopere disk waardoor men geld bespaart. Dit 'verplaatsen' van data gebeurd door speciale software die de nodige investeringen vraagt. Tevens dient er een aparte pool met goedkope opslag aangeschaft te worden die meestal in een eigen diskshelve wordt geplaatst. Bijvoorbeeld 14 x 750 drives waardoor 10.5TB RAW capaciteit ontstaat.

Deze voorinvestering verhoogt de kosten aanzienlijk en is pas interessant als men inderdaad over redelijk wat TB's beschikt. Concreet betekend dit dat er een drempel bestaat waarbij archivering pas interessant wordt uit kostenoverweging als men over deze drempel gaat. Voor veel klanten met minder dan 5TB aan data is het vaak interessanter om gewoon wat disken bij te plaatsen en nog even te wachten met archiveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een vreemde redenering, je archiveert toch niet uitsluitend uit kostenoverweging? Je archiveert omdat je graag snel documenten terug wilt vinden. Nog een goede reden om te archiveren is dat je data digitaal duurzaam wordt opgeslagen en ook onweerlegbaar is.
Als daarbij ook nog kosten worden bespaard op storage is dat mooi meegenomen en maakt de businesscase om te archiveren erg sterk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-06T22:40:00.000Z Jerry Rozeman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.