Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Meer salaris? Verhuizen!

De ict’er die woont in Friesland, Groningen of Drenthe verdient minder dan de ict’er in de Randstad. En niet een beetje minder. Nee, er zit op jaarbasis wel een verschil in van zo’n tienduizend euro. De verklaring luidt dat er in de Randstad meer commerciële functies zijn en, tja, die leveren nu eenmaal meer geld op. Ook zitten er in de Randstad meer internationale en dus wat grotere bedrijven.

Ironisch, want je zou zeggen dat met alle moderne hulpmiddelen, zoals een simpele adsl-verbinding, het niet zo moeilijk moet zijn om vanuit huis, op welke plek in het land dan ook, je werkzaamheden uit te voeren. De ict’er wonende op het plattenland van Groningen zou toch makkelijk verbinding moeten kunnen leggen met zijn werkgever in Amsterdam. Maar alle communicatiemiddelen ten spijt; we staan nog steeds allemaal in de file.

Is het dan zo erg dat de in Leeuwarden wonende ict’er minder verdient dan zijn vakgenoot uit Haarlem? Nee, waarom? De ict’er is net als ieder ander zelf verantwoordelijk voor zijn baan. Niet alleen in de ict zit er verschil in salaris. Een aantal weken geleden bleek dat er ook verschil zit in het salaris van ambtenaren. En ikzelf, Limburgse en journalist, ben ook naar Utrecht verhuisd toen bleek dat ik in het zuiden van het land geen goede baan kon vinden. Familie en Limburgse vrienden zie ik minder, maar die verhuizing is wel goed voor mij en mijn carrière.

De markt doet zijn werk. De ict’er in de ene functie kan meer verdienen dan de andere als voor die functie meer mensen gezocht worden. En hetzelfde geldt als er een tekort is aan ict’ers in Groningen. Dan zal het salaris daar ook groeien.

En wat doe je als je in je huidige functie te weinig verdient? Dan probeer je door te groeien naar een andere functie. Dus wat doe je als je als Friese ict’er vindt dat je te weinig verdient? Verhuizen naar de Randstad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.