Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Stemadvies

Wat ga jij stemmen? Dit is vanwege de verkiezingen die in aantocht zijn waarschijnlijk de meest gehoorde vraag van de afgelopen weken.

Ik vind het lastig. Kiezen vind ik altijd al moeilijk. Zo durf ik in restaurants al niet de hele menukaart te lezen, bang dat ik nog iets lekkers tegenkom. En nu is het helemaal vervelend. Als je nu gekozen hebt, moet je nog vier jaar wachten voordat je weer mag. Bovendien kies je nogal wat. Wie gaat ons land vertegenwoordigen?

Waar moet je je keuzes op baseren? Is dat de partij die voor jouw het beste is? Een vriend van mij zei ooit: “Nu stem ik op D66, want deze partij is voor studenten het beste. En over vier jaar stem ik wat dan voor mij het beste is”. Of is dat te egoïstisch? Moeten we kiezen op de partij die voor ons land het beste is? Of als ict’er? De partij die voor de ict-sector het beste is?

Ik heb bij mijn keuze voor een politieke partij nog nooit rekening gehouden met wat het beste is voor de journalistiek. En waar moet ik dat op baseren? Is dat de partij die het meeste belang hecht aan vrijheid van meningsuiting? Of is dat de partij die geld steekt in een pluriform medialandschap?

Hetzelfde geldt voor de ict-sector. Welke partij stimuleert een gezonde ict-sector? Bij het vergelijken van de programma’s kwam ik erachter dat het lastig is. Is het de partij die open standaarden stimuleert (linkse partijen)? Of juist de partij die vindt dat de markt zijn werk moet doen (VVD)? Is het de partij die vindt dat SPAM hard moet worden aangepakt (PvdA)? Of de partij die pleit voor een betere samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs (ChristenUnie)?

Of is het allemaal niet zo moeilijk? Bepaalt wat je doet wie je bent en dus wat je kiest? Ik ben er nog niet uit en ben nog ‘zwevend’. En heb nog maar vier dagen om mijn keuze te maken.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-17T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.