Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Ongefundeerde kritiek

'Kritiek op Microsoft heb ik zelf ook, maar de aanval op Microsoft in het interview met Andrew Tanenbaum is ongefundeerd', betoogt Ruud Harmsen.

In 'Luxe koelkast' (19 september 2003, pagina 31) zegt Andrew Tanenbaum: "Het lijkt wel de tekstverwerker Word. Druk je daar per ongeluk ctrl, shift en een letter in, dan zit je in een of andere speciale modus. Je weet niet wat deze doet, en je weet ook niet hoe je eruit komt. De enige oplossing is het ding uit en weer aan zetten en hopen dat het apparaat schoon opstart."

Niet zomaar

Ik kan me zo'n probleem niet herinneren, en heb het even nagetest met Win Me en Word 97. Inderdaad blijkt ctrl-shift-s de cursor te verplaatsen naar het vakje voor 'Styles' (opmaakprofielen), en ctrl-shift-f leidt naar het vakje 'Font' (lettertype). Dat is nauwelijks een 'speciale modus', meer een 'shortcut' om snel ergens te komen. De situatie is gemakkelijk weer te verlaten met de escape-toets, of door ergens anders, bijvoorbeeld in de te bewerken tekst, te klikken. Van vastlopen van het programma is geen sprake.
Als een programma al vastloopt, is het bijna altijd mogelijk (ook in de wat minder stabiele serie Win95/98/Me) met ctrl-alt-del een lijstje met applicaties op te vragen, en daar in om beëindiging van die ene applicatie te verzoeken. Het besturingssysteem en andere applicaties blijven dan bijna altijd gewoon doorgaan. Ik maak inderdaad wel eens mee dat hard uitzetten van de hele computer nodig is, maar dat is toch zeldzaam, en het gebeurt niet zomaar door één bedieningsfout in een MS-programma.
Ik ben zelf ook niet zo'n vriend van Microsoft, zie bijvoorbeeld mijn kritiek op http://rudhar.com/sfreview/dislwinw.htm. Dit concern bestrijden met ongefundeerde kritiek lijkt me echter niet de effectiefste weg.< BR>
 
Ruud Harmsen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-31T00:00:00.000Z Ruud Harmsen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.