Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Heeft u moeite met drinken?

Dit artikel delen:

In het Engels gebruikt men de uitdrukking “drinking from the firehose” als metafoor om te illustreren hoe je overspoeld kunt raken door informatie of een hoeveelheid werk. Dat beeld herken ik als geen ander omdat ik, enthousiast als ik ben, een overdaad aan werk over me af schijn te roepen. Je kunt begraven worden onder email, telefoontjes, nieuwsbrieven of RSS-feeds die je helpen om goed geïnformeerd te blijven, maar alle informatie verwerken kan eigenlijk al niet meer. Datzelfde fenomeen, het overspoeld worden door data, zie ik ook gebeuren bij bedrijven die dankzij mobiele technologie steeds beter op de hoogte zijn van wat er in het veld gebeurd.


Toen ik een eeuw geleden startte in de IT werd al snel het verschil tussen data en informatie duidelijk gemaakt en de meesten van ons kennen het verschil wel. Nu we apparaten, goederen en mensen makkelijker op afstand kunnen monitoren en zodoende hun status, verplaatsingen en handelingen direct kunnen detecteren wordt de stortvloed aan data steeds groter. Om van die data dan informatie te maken is soms al lastig, maar als die data verwerkt moet worden tot relevante informatie waarop direct geschakeld moet worden, heb je echt een uitdaging.


De analyse van historische data leidt vaak tot diepere inzichten. Mijn collega’s die het vak Business Intelligence beheersen kunnen u daar alles over vertellen. Het gebruik van historische data voelt echter aan als sturen op de achteruitkijkspiegel. De gebeurtenissen liggen tenslotte al achter ons. Als we interactief willen inspelen op actuele gebeurtenissen zal de stap gemaakt moeten worden naar Real-Time Business Intelligence. Mijn beeld daarbij is dat er iemand heel goed heeft nagedacht over situaties waarin ik verzeild kan raken en mij daar vrijwel direct een relevante dienst of antwoord voor kan aanbieden.


Ik zie dat er momenteel oplossingen op de markt komen die de stortvloed aan data kunnen behappen en er gerichte en relevante acties aan kunnen koppelen. Dat biedt grote mogelijkheden om problemen direct op te lossen of kansen in te koppen. Je creativiteit is hier wederom de beperkende factor. De redding is dus nabij :-)

Ter overweging: Why drink from a firehose when all you want is a glass of water?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-08T18:49:00.000Z Jeroen van Dinther
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.