Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Dagdromen

Dit artikel delen:

Af en toe moet je de tijd nemen om weg te dromen wat we niet allemaal kunnen bereiken met Mobility. Weg van de bedrijfsplannen, business cases, powerpoints en andere dagelijkse rompslomp. Om die dromen enigszins te beïnvloeden (zelfs die worden niet met rust gelaten) publiceren fabrikanten als Intel video's op Youtube met hun visie op de (mobiele) wereld.

Wat valt me op in deze video van Intel? Mobiele devices worden meer wearable (voorbeeld van de oplichtende armband bij een e-mail) en meer intuïtief in de bediening. Philips en Nike hebben dit al een tijd geleden onderkend. Maarten Sonneveld gaf het in zijn blog al aan dat de ‘Touch’ besturing nu in veel devices is terug te vinden maar ook de spraakbesturing wordt beter en daarmee toegankelijker. Met de nieuwe versie van Exchange kunnen we al met spraakcommando’s onze bedrijfsemail in de auto managen.


In de auto liggen wordt het trouwens echt spannend, in de INTEL film wordt de routenavigatie redelijk realistisch weergegeven (bij mist kun je bijna beter naar je computerscherm kijken). Hoe lang zal het duren voor Google Earth routenavigatie op je PDA á la TomTom ondersteunt?


Wellicht een kwestie van tijd maar zelf heb ik al een tijdje een super PDA (of hoe moet ik de HTC X7500 eigenlijk noemen) die videoconferencing ondersteunt maar kan ik dit nauwelijks gebruiken omdat zo weinig mensen met wie ik communiceer ook deze feature op hun mobiel aan boord hebben. Ik heb nog ergens een Sony Ericsson filmpje liggen uit 2003 die hetzelfde liet zien (maar dan uit een ambulance) maar zie het nog weinig op straat.

Ik sluit af met dezelfde woorden als in de Intelfilm, iedere vorm van vertaling zou afbreuk doen aan de kracht van de boodschap:

It suits me

It shows me

It knows me

It reminds me

It goes with me

It speaks to me

It connects me

It lets me be me


Alphons Evers
Solution Manager Mobility
Getronics PinkRoccade

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Johan,Eens met het gadgetgehalte, echter over 3 jaar zul je wellicht van het zelfde filmpje zeggen dat het oudbollig is :-). Het zijn visies op de toekomst die voor mij toch wel een hoog realiteitsgehalte hebben in de planninghorizon van 3-5 jaar.Ik denk dat je de opmerking van Steve Balmer wel in relatie tot de vraag (iPhone) moet zien. Voor de korte termijn ben ik het wel eens dat een keyboard op je mobiele device erg handig is.Daarnaastis een keyboard niet echt handig als je bijvoorbeeld in de auto zit ... Microsoft ontwikkelt daarom ook oplossingen op basis van speech technologie zoals bijvoorbeeld op Exchange 2007. Je belt en communiceert via spraak met je agenda en email ... Ook dat is een mobiele ontwikkeling

Deze filmpjes zijn altijd de moeite waard om te bekijken. Vaak hebben ze een echter een - te - hoog 'gadget' gehalte. Zie Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo -> de opmerking van Steve Ballmer is wat mij betreft zeer raak: indien het mobiele gadgets zijn zonder toetsenbord, zullen ze geen groot zakelijk succes worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.