Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Nomadische werken uitdaging voor security

 

Computable Expert

Alex Bausch
Oprichter, VeliQ bv. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing en Mobility.

Volgens Gartner is “Mobile Workforce enablement” de komende jaren top prioriteit voor menig IT organisatie. Een belangrijke ontwikkeling daarbij is dat beveiliging en beheer van mobiele gebruikers convergeren in één geïntegreerd platform, wat de investering per gebruiker sterk drukt. Dit gaat hand in hand met de trend dat steeds meer gebruikers met hun eigen mobiele apparaat aansluiten op hetnetwerk van de werkgever of opdrachtgever. Een Apple MacBook met een op VMWare geïnstalleerde virtuele Windows Vista PC is weliswaar een prima oplossing, maar het creëert de nodige uitdagingen voor de beveiliging van die gebruiker. Want wie is er verantwoordelijk wanneer zo'n virtuele PC in de verkeerde handen valt?

Dat de kinderen van de schoenmaker op blote voeten lopen, bewijst het feit dat mijn eigen laptop vorige week (tijdens de InfoSecurity beurs) is gestolen.  Natuurlijk heb ik regelmatig backups gemaakt, maar een hoop persoonlijke informatie is toch verloren gegaan. Onze systeembeheerder had in ieder geval voldoende maatregelen getroffen tegen misbruik door anderen... dat wel uiteraard! Op 29 novemberis er een seminar georganiseerd over dit onderwerp, waar de security expert, de systeem beheerder, de netwerk operator en de smartphone fabrikant aan het woord komen. Plaats: Hotel des Indes, Den Haag. Aanvang: 13h00. Voor organisaties met nomadische werkers een absolute aanrader.

Meer informatie hier: http://www.veiligmobiel.com/workshop2007.htm

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2494519). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×