Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Bij de opening van het academisch jaar

Universiteiten maken traditioneel gebruik van de opening van het academisch jaar om de verhouding met politiek Den Haag weer te geven. Paars II heeft zich op papier ambitieus getoond waar het de investeringen in de informatie- en kenniseconomie betreft. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat de leveranciers van deze kennis, de universiteiten, zich afvragen waar de extra guldens blijven die hiervoor nodig zijn.

College-voorzitter De Voogd van de TU Delft constateert dat het woord techniek slechts één maal in het regeerakkoord voorkomt en dat Den Haag eerder 'neigt' de geldkraan dichter dan opener te draaien. De Voogd ziet maar één antwoord: zelf extra fondsen verwerven en langs deze weg toonaangevend onderzoek realiseren. Samenwerken met het bedrijfsleven is daarbij het devies.
Zuster-universiteit TU Twente opent haar academische poorten op 7 september. Niemand minder dan Mister IT, Roel Pieper, die in populariteit Maurice de Hond inmiddels ver achter zich heeft gelaten, zal daar de academische gemeenschap van Enschede en omstreken voorhouden hoe hij tegen de toekomst aankijkt. Als potentiële geldschieter zal hij dan ook kunnen rekenen op de onverdeelde aandacht van menig academisch onderzoeker.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-04T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.