Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Open broncode is principiële keuze

Dit artikel delen:

SP-statenlid Victor Maijer (Flevoland) is niet onder de indruk van de opmerking van Microsofts Michel van der Bel, dat open-broncodesoftware geen garantie is voor kwaliteit, veiligheid of lage kosten. Het is intellectueel eigendom van de gemeenschap en alleen al daarom zou men voor open-broncodesoftware moeten kiezen, stelt hij.

Michel van der Bel van Microsoft schrijft in Computable, 29 augustus 2003, dat open broncode absoluut geen garantie is voor kwaliteit, noch voor veiligheid of lage kosten. Dit geldt in overtreffende trap voor Microsoft. De virussen die onze computers teisteren komen door veiligheidslekken in Microsoft-producten. De licentiemodellen die Microsoft de afgelopen twintig jaar heeft gehanteerd, kunnen niet als goedkoop worden beschouwd en hebben het nodige geld uit de zakken van naïeve overheden geklopt.
Waar het om gaat bij open broncode is dat er kwalitatieve en veilige software wordt ontwikkeld door mensen die geen winst nastreven en hun software beschikbaar stellen voor de wereldwijde gemeenschap. In die zin zijn open-broncodeproducten intellectueel eigendom van de gemeenschap en kosten ze geen geld, dit in tegenstelling tot de producten van bijvoorbeeld Microsoft. Dit is een fundamenteel verschil met 'gesloten' software en de reden waarom overheden voor open broncode zouden moeten kiezen. Open broncode is meer dan een middel, het is een principiële keuze die naar mijn mening op lange termijn voordeliger is.< BR>
 
Victor Maijer, Statenlid voor de SP in Flevoland

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-03T00:00:00.000Z Victor Maijer
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.