Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Veilig zijn of veilig voelen?

Dit artikel delen:

Computable Expert

Lex Borger
Principal Consultant, Tesorion. Expert van Computable voor het topic Security.

Het is de tijd waarin vele budgetten voor beveiligingsactiviteiten in 2008 worden toegewezen. Managers wijzen vaak budget toe voor die activiteiten waar ze zich veilig onder voelen. Wij beveiligers hebben dan ook geleerd om dat veiligheidsgevoel onder druk te zetten door allerlei mogelijke schrik-scenario's te schetsen. Vergelijk het met het gevoel wat je hebt in een achtbaan: je voelt je instinctief niet veilig, terwijl je dat wel bent. Aan de andere kant, als je geen aandacht besteedt aan het veiligheidsgevoel, heb je kans dat management te weinig budget toekent en je na een heftig incident moet gaan verklaren waarom de infrastructuur niet veilig bleek te zijn.

Deze balans is gevoelig. Je kunt zo doorschieten naar de kant van veilig zijn "kost wat kost". Onze uitdaging als beveiligers is om de focus goed te houden op het veilig zijn, en het veilig voelen daarop af te stemmen. Het onveilige gevoel wat we willen vormgeven moet niet overdreven zijn, maar we moeten vooral niet blind worden voor reële, nieuwe bedreigingen.

Ik wens iedereen een veilig 2008 toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.