Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Kopje koffie, Security Officer?

Dit artikel delen:

Expert

Christiaan Beek
Principal Architect IR & Forensics, McAfee Foundstone. Expert van voor het topic .

Als consultant kom ik bij vele (inter)nationale bedrijven in binnen en buitenland. Overal is men bezig met informatiebeveiliging. Enerzijds gestuurd door incidenten, anderzijds gedwongen door de markt en compliancy. Wat me opvalt is dat de security officer zo vaak in een negatief beeld staat. Meestal staan we bekend als die man die altijd 'nee' zegt.

Hoe komt het toch dat sommige van onze broeders zo'n negatief beeld afgeven? Het valt niet altijd mee om iedereen tevreden te houden. Het belangrijkste is dat als security officer we leren om te luisteren naar de mensen op de vloer en luisteren naar de wensen van het management. Het is de kunst om daar een balans in te vinden en beleid en controle daar op af te stemmen. Verkoop niet altijd nee, maar kom ook met een pragmatische oplossing. Investeer eens in een bakje koffie met de werknemers en gooi je ego aan de kant. Een lerende houding en opmerkzaamheid doet wonderen.

Succes met deze nieuwe uitdaging voor het nieuwe jaar!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Doordat de verantwoordelijkheden van de beveiliging door de tijd heen belegd zijn in een toegewijde functie, is het imago van de security officer die altijd nee zegt ontstaan.

Als je vroeger beheer deed, was je een enabler, mits het veilig gebeurde. Je zorgde voor functionaliteit, terwijl je zelf over de veiligheid na dacht.

Misschien is het voor de Security Officer inderdaad het slimste om een kopje koffie te gaan drinken en niet te denken aan "Nee", maar aan "Mits".

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-22T11:40:00.000Z Christiaan Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.