Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Top 3 gedupeerden door Ruby on Rails-lek

Dit artikel delen:

Computable Expert

Martijn Bellaard
Lead Architect, TriOpSys. Expert van Computable voor het topic Security.

Ruby on Rails is een ontwikkelingsplatform, een framework om websites te maken. Ruby on Rails bestaat uit allemaal standaard componten die aanstaan. De ontwikkelaar moet ze uitzetten. Hierdoor is een populair platform dat veel gebruikt wordt.

Een snelle google levert al snel een indrukwekkende lijst met klanten van Ruby on Rails op, zoals Philips, Twitter en Uitzending gemist. Maar de lijst is veel langer, er zijn op dit moment zo een 240.544 websites bekent die gedeeltelijk of volledig zijn gemaakt met Ruby on Rails. Het grootste gedeelte zijn shopping sites (21,38 procent).

Bij mijn onderzoek viel me Twitter direct op. Twitter is op dit moment een belangrijk medium om ‘informatie’ te delen. Veel mensen vertrouwen dat de afzender de afzender is, maar nu kun je daar dus over gaan twijfelen. Het zou maar mogelijk kunnen zijn om Twitter te hacken via dit lek en namens iemand anders tweets te gaan versturen. De kracht van tweets heeft zich in het verleden al vaker bewezen. Juiste deze kracht maakt het dus gevaarlijk als er vanuit de juiste persoon de verkeerde tweet wordt gestuurd. Ik plaats Twitter dan ook op 1. Dit ook vanwege de populariteit van Twitter.

Als tweede komen de webshops. Kan ik nu bestellingen gaan plaatsen uit naam van iemand en vervolgens bij mij laten bezorgen? Wat kan ik allemaal gaan doen? Sommige webshops koppelen hun verkoop aan een creditcard, zodat hun klant ‘makkelijk’ kan betalen. Waarschijnlijk kan ik dus ook creditcardgegevens gaan downloaden. Deze komt dus op 2.

Als derde Ruby on Rails zelf. Dit product heeft een grote groei doorgemaakt en daardoor een marktaandeel veroverd. Dit kan leiden dat de populariteit afneemt. Ik denk niet dat het zal verdwijnen. Wat hierbij belangrijk is, is hoe snel Ruby on Rails gaat reageren en met een oplossing komt. Dat zal bepalen hoe groot het vertrouwen in deze oplossing blijft. Deze komt dus op 3.

Martijn Bellaard
Ict networking & security architect
Brain Force

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-11T11:19:00.000Z Martijn Bellaard
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.