Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Enkelvoudige exploit is zeldzaam’

Dit artikel delen:
Hacking

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de ‘dark art’ van steeds complexere computerexploits.

Computers hacken is enerzijds steeds toegankelijker voor kwaadwillende figuren. Anderzijds is het ‘onder de motorkap’ steeds complexer, om de diverse afweermechanismes van de aan te vallen software te omzeilen. Het aaneenrijgen van meerdere exploits om door verschillende lagen heen te breken, is dan ook de norm tegenwoordig.

Zeldzaam is de kwetsbaarheid waarmee een hacker met slechts één exploit binnen kan dringen. Zo’n zeldzaamheid is eerder deze maand opgedoken. Een gat in de JavaScript v8-engine van Google’s webbrowser Chrome, waarmee Android-toestellen zó zijn te pwnen. Het volstaat om een website te bezoeken waar malafide content draait die mikt op dit zeldzame gat. Gelukkig gaan we steeds minder van dit soort gaten zien. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-25T07:57:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.