Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Rustig, rustig, rustig!

Dit artikel delen:

'Doe het maar wat rustiger aan!' Het is het advies dat een huisarts aan een overwerkte patiënt zou kunnen geven, maar volgens ir. A. Leliveld is het ook van toepassing op de 'automatiseringsgekte' die momenteel in de zorgsector lijkt te woeden.

Naar aanleiding van het artikel 'Registraties verbeteren zorg' zou ik gaarne het volgende willen opmerken: zeer waarschijnlijk is het tegengestelde het geval.
Jarenlange misleiding van ziekenhuizen en zorginstellingen door hele hordes managers hebben ervoor gezorgd dat de zorg grootschaliger is geworden, maar niet doelmatiger en goedkoper. Ik houd mijn hart vast, wanneer daar weer een automatiseringsgolf bij moet komen, om allerhande nutteloze zaken vast te gaan leggen, waar alleen die bureaucraten en lijnmanagers behoefte aan hebben. Mijns inziens zijn de zieken in dit land hier niet mee gebaat.
Ongetwijfeld worden hierdoor weer mensen ontslagen, omdat er immers geautomatiseerd wordt. Dat betekent weer meer werklozen en meer uitgaven door de overheid. In plaats van de zorg te verbeteren, gaan we sociale onrust veroorzaken.
Verder raken de argumenten van Robert Stegwee kant noch wal. Hij roept maar wat over 'voorkomen van medische missers' zonder dat behoorlijk te onderbouwen. We hebben heus geen kostbare automatiseringstrajecten nodig om tot de conclusie te komen dat er door artsen nog niet volgens de nieuwste inzichten wordt gewerkt. En wie beweert dat dat zou moeten? Misschien is het wel helemaal niet zo slim om telkens haantje de voorste te spelen in medicijnland. Hou het bij gedegen, beproefde methodieken, zoals die al jaren bestaan hebben. Dat is meer dan voldoende. < BR>
 
Ir. A. Leliveld

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-24T00:00:00.000Z Ir. A. Leliveld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.