Managed hosting door True

Fietsslot KPN blokkeert mobieltje tijdens fietsen

Een fietsslot dat het telefoonverkeer blokkeert wanneer de fiets van het slot wordt gehaald… Je moet het even twee keer lezen, maar het komt erop neer dat de KPN Safe Lock het onmogelijk maakt tijdens het fietsen bijvoorbeeld te appen - wat nogal eens tot ongevallen leidt.

Het slimme fietsslot, ontwikkeld door KPN in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, staat in verbinding met de smartphone. Haalt de eigenaar zijn fiets van het slot, gaat er een signaal naar het mobiele netwerk van KPN, waarna tijdelijk het bel- en internetverkeer via de smartphone in kwestie stilvalt. Hulpdiensten zijn in geval van nood nog wel te bellen. Gaat de fiets weer op slot? Dan geeft de app het bel- en telefoonverkeer weer vrij.

Fietsongelukken gebeuren steeds vaker met fietsers die een smartphone in handen hebben. Vooral fietsongelukken waarbij kinderen zijn betrokken, ligt de oorzaak vaker in het gebruik van de smartphone (één op de vijf incidenten).

De KPN Safe Lock is later dit jaar verkrijgbaar in de winkels van KPN voor ongeveer honderd euro.

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk dat het kan het kan, maar gaat dit werken?
Stel ik zou zo'n slot kopen voor mijn kinderen, dan is het eerste wat ze ongeveer zullen doen is die app weer van de telefoon af gooien.

(dito met de apps die je telefoon blokkeren in de auto overigens).

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.