Extreem høken met Extreme Networks

Amerikaanse leverancier verzorgt netwerkoplossingen Zwarte Cross

Fotograaf: Matthijs Mekking

Extreme Networks treedt op als 'technology partner' van Zwarte Cross 2018, dat vanaf 12 juli tot en met 15 juli 2018 plaatsvindt in Lichtenvoorde in de Achterhoek. De organisatie van het muziekfestival wil technologie inzetten om beter te communiceren met personeel én om meer in contact te komen met bezoekers. Ja, dat wordt nog beter høken, høken, høken…

Høken, ooit bedacht door de boerenrockband Normaal, betekent zoiets als ‘helemaal losgaan’, waarbij bier en kabaal niet mogen ontbreken. Voeg daar anno 2018 maar netwerken, devices en applicaties aan toe. En daarvoor heeft de organisatie van Zwarte Cross het netwerkbedrijf Extreme Networks in de arm genomen.

Wat gaat deze club betekenen? Puntsgewijs. Het Wireless Helpdesk-team richt zich op festivalgangers die een problematische verbinding met het draadloze netwerk ter plaatse hebben. Interessant daarbij is het zogeheten Extreme Management Center (XMC), een geavanceerd platform voor netwerkbeheer dat een 360-gradenoverzicht biedt van het vaste en draadloze netwerk, inclusief gebruikers, apparatuur en applicaties.

Dan de analyse- en optimalisatieoplossing Extreme Analytics waarmee de Zwarte Cross-organisatie het gedrag van bezoekers en personeel op het netwerk, maar ook het niveau van betrokkenheid van gebruikers inzichtelijk maakt.

Oerendhard

Fotograaf: Bart Heemskerk

Over inzicht gesproken: Extreme Location biedt inzicht in locatie gebaseerde diensten. Ofwel, waar bevinden zich bezoekers en personeel, welke gebieden zijn het drukst en hoe bewegen bezoekers zich over het festivalterrein?

Daarnaast is er nog Extreme Guest, dat de - zoals dat dan heet - engagement met bezoekers personaliseert door op maat gemaakte diensten aan te bieden op basis van hun gedrag en interesses. Zo kon de organisatie een compleet aangepaste landingspagina bouwen met festivalinformatie en een downloadlink naar de festivalapp. Ook is bij te houden hoeveel bezoekers de festivalapp gebruiken en kunnen bezoekers automatisch inloggen op het gastenwifi-netwerk bij gebruik van de app.

Ja, dat wordt høken, høken, høken…

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-13T08:38:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.