Ctac-baas Hilgerdenaar staat voor de klas

Ctac-ceo Henny Hilgerdernaar geeft ict-les aan leerlingen van basisschool de Lispeltuut uit Hedel.

SAP- en Microsoft-dienstverlener Ctac verwelkomde recent 31 leerlingen van basisschool de Lispeltuut uit Hedel op het kantoor in Den Bosch. De ontmoeting stond in het teken van informatietechnologie. Leerlingen uit groep 7 en 8 kregen die middag een introductie op het gebied van techniek en programmeren. Onder meer topman Henny Hilgerdenaar van Ctac, stond de kinderen te woord.

Lees ook

Het programma bestond uit een aantal korte onderdelen, waarin onder andere werd verteld over het belang van programmeren en wat Ctac daar zelf mee doet. Aansluitend volgden de kinderen de eerste van vijf workshops ‘Red de prinses’, waarbij ze een spel ontwikkelen waarbij de prinses uit een doolhof bevrijd moet worden. Dit deden ze op basis van Scratch, een programmeertaal voor kinderen ontwikkeld aan het MIT. Pieter Verhoeven, tijdelijk directeur van de basisschool, hoopt met dit soort dagen kinderen te enthousiasmeren voor bètavakken. 'Ik zie het als een bijzondere aanvulling op ons onderwijsprogramma.'

Het 'bedrijfsuitje' voor de school lag in handen van FutureNL, een organisatie die diverse initiatieven ontplooit om de digitale geletterdheid van kinderen te verhogen. 'Wij vinden dit zo’n belangrijk thema, dat we besloten ons hier actief voor in te zetten[', zegt Henny Hilgerdenaar, ceo van Ctac. Hilgerdenaar stond de kinderen zelf te woord. Hij beantwoordde ook vragen die de leerlingen hadden voorbereid.

Volgens Ctac is een dergelijk initiatief binnen de huidige kenniseconomie, met het toenemende tekort aan technisch personeel, steeds relevanter. Hilgerdenaar: 'Zeker met het oog op het toenemende tekort aan hoog opgeleid it-personeel zijn it en techniek thema’s die  aandacht verdienen. En daar kunnen we bij kinderen niet vroeg genoeg mee beginnen.'

It in het onderwijs: IPON 2018

Vandaag en morgen, 7 en 8 februari 2018, vindt Ipon 2018 plaats, een vakbeurs over it in het onderwijs. De summit wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-07T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.