Managed hosting door True

Case study

Schuitema verbetert beheer met NetOp Remote Control

Dit artikel delen:

Schuitema Nederland is de beursgenoteerde supermarktorganisatie achter de C1000-formule, de grootste organisatie van zelfstandige supermarktondernemers in Nederland. De missie van Schuitema is om de klant op een aangename manier bij de dagelijkse boodschappen geld, tijd en gedoe te besparen.

Schuitema volgt de internationale ontwikkelingen op foodretailgebied op de voet en de ondernemers kennen de lokale situatie en zorgen voor de lokale vertaalslag van de C1000-formule. De wisselwerking tussen Schuitema en de ondernemers is de drijvende kracht achter de organisatie. Schuitema biedt haar ondernemers optimale ondersteuning in de vorm van producten en diensten, van de levering van producten tot promoties; van loonadministratie tot financiering van winkelverbouwingen; van personeelsbeleid tot automatisering. Schuitema is een center of excellence, specialisten op het gebied van onder andere onroerend goed, marketing, inkoop, IT, logistiek en financiën.

Nieuwe beheertool

Herman Verwaal werkt vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort en is beheerder Technische Infrastructuur en sinds een jaar is hij leider van een werkgroep die zich bezighoudt met de verbetering van de werkplekken binnen IT. Daarnaast is Verwaal Ad Interim Hoofd Servicedesk. IT speelt een belangrijke rol binnen de organisatie en draagt bij aan het succes van Schuitema en C1000 door gebruik te maken van informatie- en communicatietechnologie.  De afdeling IT ontwerpt, implementeert en onderhoudt de infrastructuur en informatiesystemen en biedt ondersteuning aan zowel kantoor- als winkelmedewerkers bij het gebruik van IT binnen hun dagelijkse werk.

Schuitema is recentelijk overgestapt van een oude NT-omgeving naar Windows XP en de beheerstool die werd gebruikt werkte niet meer correct. Er is een onderzoek gedaan door engineering om een vergelijkbaar pakket te zoeken. Producten als PC Duo, MSM en NetOp zijn naast elkaar gelegd en een paar van die pakketten bleken er bovenuit te steken. "Daar zijn we wat dieper op ingedoken en uiteindelijk bleek NetOp het beste op onze wensen aan te sluiten, ook gezien het prijs/prestatieniveau," zegt Verwaal.

Overzichtelijk beheer

Verwaal: "NetOp wordt bij Schuitema gebruikt om ondersteuning te bieden, daar waar nodig. Stel dat een aplicatiebeheerder een applicatie of zeven, acht heeft die hij moet ondersteunen dan kan hij met NetOp die ondersteuning bieden. Die ondersteuning wordt geboden aan het hoofdkantoor en de zes distributiecentra, van waaruit alle C1000-winkels worden bevoorraad. Als een gebruiker de servicedesk belt moet de mogelijkheid bestaan voor de servicedesk om het werkstation over te nemen en de gebruiker te begeleiden en te helpen bij zijn incident. We hebben gekozen voor een configuratie vanuit de centrale NetOp Security Server met een SQL-database binnen de Active Directory-groep, met centraal beheer van het toegangsniveau en centrale login. Het is bedoeld als verbetering van het beheer en wordt onder andere gebruikt door de servicedesk, een aantal beheerders en een aantal applicatiebeheerders die daar speciaal om vragen."

"Het gebruik is hoofdzakelijk vanuit de servicedesk. De kracht is dat je een centraal managementpunt hebt die flexibel is in te richten; je kunt rollen toewijzen. Je kunt bepaalde rechten toewijzen, zeg maar. Je creëert zo overzichtelijk beheer. NetOp biedt ons uitgebreide functionaliteit en een hoog security-niveau. Gaandeweg het proces van onderzoek is naar boven gekomen dat NetOp een hoog niveau van beveiliging biedt en daar is iedereen gevoelig voor gebleken. NetOp is erg gebruikersvriendelijk en duidelijk in gebruik. We gebruiken het alleen op werkstations en notebooks en niet op mobiele apparatuur. Het is mogelijk dat we in de toekomst ook servers op die manier over gaan nemen. Als iemand bij beheer erom vraagt, dan kan binnen een korte termijn die functie worden toegevoegd.

Verwaal concludeert: "De belangrijkste verwachting is dat het de incidentenstroom ten goede komt, in die zin dat er gemakkelijk en snel ondersteuning geboden kan worden. We hebben zeker de overtuiging dat NetOp een zeer goed product is. Dat de prijs/prestatieverhouding uitstekend is, is hartstikke meegenomen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.