Managed hosting door True

De Nieuwe Unie gaat klantgerichter communiceren

Woningcorporatie De Nieuwe Unie uit Rotterdam is één van die bedrijven die al in een vroeg stadium zich bewust was van het belang van klantgericht communiceren. Eerste stap van een gefaseerd plan was de publieks website.

Kostenbesparingen

Het beantwoorden van vragen van huurders kan bij woningcorporaties een aanzienlijke kostenpost vormen. Omdat veel van deze vragen regelmatig terugkomen ligt het voor de hand om te automatiseren. Dat de klant voorop staat straalt de website zeer duidelijk uit. Informatie wordt naar doelgroep aangeboden en vanuit een vraaggerichte benadering.
Een belangrijke andere lastenverlichting voor de contactmedewerkers van De Nieuwe Unie is de mogelijkheid om on line reparatieverzoeken in te dienen. Huurders hoeven niet meer te bellen, kunnen specifiek aangeven waar het om gaat en weten meteen of een bepaald defect binnen hun eigen verantwoordelijkheid ligt.

Intranet: medewerkersplatform

Een tweede intitiatief van De Nieuwe Unie betreft het intranet en ook hiervoor werd gekozen voor Smartsite.
De interne communicatie binnen De Nieuwe Unie is, als bindmiddel tussen medewerkers, van groot belang. De intranetsite krijgt dan ook een belangrijke functie binnen de organisatie. Om het gebruik van het intranet te stimuleren - als bron van de meeste informatie - zullen er diverse interactieve elementen geïmplementeerd worden zoals een discussieplatform, een evenementenagenda en een stellingplatform.

Personalisatie

Het gebruiksgemak van het intranet wordt verder verhoogd door informatie afgestemd op het individu aan te bieden. Een medewerker kan zich abonneren op de informatie die hij wenst. Een e-mail verwittigt medewerks als er nieuwe informatie beschikbaar is die voldoet aan het door hen opgegeven profiel.
Dit wordt bereikt door de te publiceren informatie te voorzien van trefwoorden. Het mechanisme van het opstellen van een eigen profiel wordt gedaan door de standaard Smartsite module ‘Personalisatie'.
De intranetsite is nog lang niet het laaste ‘on line-initiatief' van de ambitieuze Nieuwe Unie - nieuwe projecten zijn inmiddels alweer van start gegaan. Daarbij geeft Smartiste hun onafhankelijkheid en flexibiliteit ten aanzien van steeds veranderende publicatie-omstandigheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-15T14:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.