WSB Solutions over op Kaseya cloud-oplossing

Dit artikel delen:

Met het oog op continue groei en verbreding van de dienstverlening, stapte WSB Solutions in Hardinxveld-Giessendam over op het cloudbeheerplatform van Kaseya. Hiermee ondersteunt het bedrijf een groot aantal activiteiten voor klanten. 'Kaseya is in onze optiek het beheerplatform bij uitstek voor iedere organisatie die managed services aan klanten biedt', zegt Jan Verkerk, verkoop-manager bij WSB Solutions.

WSB Solutions is een totaaldienstverlener die klanten breed ondersteunt op het gebied van communicatietechnologie. Het bedrijf helpt zijn klanten bij het verbeteren van de prestaties en het optimaliseren van processen door de inzet van toekomstvaste en betrouwbare oplossingen. WSB is actief op het gebied van bedrijfssoftware van Microsoft, ict-infrastructuren en telecomsystemen. In het verlengde daarvan biedt WSB verschillende managed services.

'Om dit portfolio te kunnen bieden, hebben we uitstekende tools nodig', benadrukt Verkerk, die al enkele malen in verschillende functies nauw betrokken was bij een Kaseya-implementatie. Hij noemt als een van de belangrijke redenen voor de keus van Kaseya de agent-technologie van deze leverancier.

'Binnen onze dienst 'ICT Doorkijk' bieden we onze klanten inzicht in hun bestaande ict-platform. Daarbij speelt onder andere de agenttechnologie van Kaseya een cruciale rol. We laten bij deze scan een Kaseya-agent los op de infrastructuur van een klant. Deze agent brengt alle componenten - werkstations, routers, switches en servers - van de omgeving zeer gedetailleerd in kaart. Op basis van de uitkomsten van deze scan brengen wij de risico's voor de klant in kaart en kunnen we aangeven welke investeringen en operationele kosten de komende drie jaar voor hem gaan optreden. We kunnen deze dienstverlening alleen dankzij de inzet van het Kaseya-platform aanbieden.' 

Beheer

Op basis van de uitkomsten van de ICT Doorkijk kan een klant ook beslissen om zijn beheer uit te besteden aan WSB Solutions. 'Het remote beheer voeren we vervolgens ook uit met Kaseya', zegt Verkerk, die de afgelopen jaren al ruime ervaring opdeed met de on-premise versie van het Kaseya-platform. Bij WSB Solutions koos hij voor de cloud-versie van Kaseya. 'De cloudoplossing is even flexibel en snel als de on-premise versie. Door te kiezen voor de cloud hoeven we niet langer te investeren in hardware voor een aparte SQL-server waar je Kaseya normaal gesproken op zou draaien.

'Verder hebben we geen omkijken naar het beheer. Kaseya zorgt voor alle updates en aanpassingen. Daarbij komt dat je in de cloudversie kunt beschikken over hetzelfde grote aantal rapportages als in de lokale versie. Een belangrijk voordeel in dit verband is dat Kaseya een erg open systeem is. Als we een rapport nodig hebben dat niet standaard beschikbaar is binnen de uitgebreide lijst van rapportages, kunnen we die zelf gemakkelijk ontwikkelen en opnemen in het platform. Ook denken we na over een app waarmee een klant op ieder moment de gezondheid van zijn complete ict-omgeving kan nagaan.'

Snelheid

Volgens Verkerk biedt de cloudoplossing van Kaseya iedere managed services provider verschillende voordelen, met als uitschieter snelheid. 'Je kunt bij wijze van spreken vandaag licenties aanschaffen en morgen de klant aansluiten. Daarnaast zijn de licentiekosten in vergelijking met andere aanbidders laag en zijn de kosten voorspelbaar en inzichtelijk. Verder heeft Kaseya als bedrijf inmiddels ruim voldoende schaalgrootte om alle technologische innovaties bij te houden en op te nemen in hun platform. De combinatie van agent- en beheermogelijkheden, lage kosten, snelle uitrol en lage licentiekosten maken van het Kaseya-cloudplatform de beste keus voor een managed services provider.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-02T10:36:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.