Case study

Snelle risicoanalyse bij Achmea

Binnen Achmea is de Divisie Directe Distributie actief op de Nederlandse markt van de schade- en levensverzekeringen, financiële dienstverlening en zorg. Het bedrijf is naar eigen zeggen de grootste autoverzekeraar van Nederland en om dat te kunnen blijven is het van belang dat Centraal Beheer en FBTO snel met hun productaanbod en prijsstelling kunnen inspringen op veranderingen.

Om innovatief bezig te kunnen zijn, was er de behoefte om met één druk op de knop een nieuwe risicoanalyse uit te kunnen voeren. Daarnaast wilde het bedrijf direct inzicht in financiële resultaten.

De afdelingen Actuariaat en Control zijn bij Achmea nauw met elkaar verbonden. Beide afdelingen zijn gevestigd in zowel Apeldoorn als Leeuwarden, maar de werkwijze was op beide locaties verschillend. Er werd gekozen voor uniformiteit op de twee locaties. Besloten werd dat alle medewerkers voortaan gebruik gingen maken van dezelfde data en dat werkmethoden werden geüniformeerd.

Omdat de bestaande systemen bij Achmea vooral administratief van aard zijn, zocht de onderneming naar een nieuwe omgeving waarin makkelijk analyses en rapportages gemaakt konden worden. Er werd gekozen voor de BI Server van SAS. Het product werd geïntegreerd met Microsof Office, zodat het werken met grote hoeveelheden data niet meer het exclusieve domein is van actuarissen die deskundig zijn met SAS. Ook de controllers die minder ervaring hebben met het product, kunnen met de data uit de voeten, omdat ze die kunnen benaderen vanuit de voor hen vertrouwde Microsoft Excel-omgeving.

Binnen de divisie worden de benodigde gegevens uit de grote polissystemen gehaald en getransformeerd om in de SAS BI Server geladen te kunnen worden. De BI Server verwerkt de data vervolgens tot de gewenste gegevens in rapporten. Deze rapporten kunnen beschikbaar worden gesteld via internet, e-mail of de portaalfunctionaliteit. Alle medewerkers maken gebruik van dezelfde brondata: Achmea's Goudmijn, het financiële datawarehouse van de Divisie Directe Distributie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte heer/mevrouw,

Uw vacature heeft mijn interesse gewekt vanwege de aard van de werkzaamheden.

Mijn studie en afstudeerstage waren op het terein van business intelligence.

Op dit moment werk ik als Risico Analist bij Generali Verzekeringsgroep nv. Graag zou ik mijn talenten bij uw bedrijf willen inzetten en verder ontwikkelen.

Tenslotte beschik ik over goede sociale en contactuele eigenschappen en ben ik goed in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. Voor verdere gegevens over mijn opleidingen en werkervaring verwijs ik u naar bijgevoegd curriculum vitae.


Met vriendelijke groet,
Hassan Kherrazi
Risico Analist

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-29T11:31:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.