Managed hosting door True

Case study

Portaalfuncties en webcontent bij Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is het resultaat van de fusie tussen de Hogeschool Brabant en de Hogeschool 's-Hertogenbosch. Het enorme conglomeraat dat zo is ontstaan met zo'n 18.000 studenten en 1800 medewerkers, biedt een enorme diversiteit aan studierichtingen. De veelheid aan informatie die hiermee samenhangt vraagt om de inzet van een goed content management systeem. Avans geeft naast de publicatie van webcontent ook nadrukkelijk aandacht aan portaalfuncties.

Vraaggericht en doelgroep specifiek

De internetsite biedt de diverse bezoekers van Avans Hogeschool toegang tot alle informatie die voor specifieke doelgroepen interessant, of zelfs noodzakelijk is. Dankzij een heldere, eenduidige navigatiestructuur en geavanceerde zoekmogelijkheden is de gewenste informatie door een individuele bezoeker zeer snel en gemakkelijk te vinden. Met Smartsite Content Management Server Release 5 als basis kan het internet bovendien optimaal fungeren als portaal voor diverse andere applicaties en databases.

Opleidingenzoeker

Informatie met betrekking tot opleidingen kan middels een speciaal voor Avans Hogeschool ontwikkelde opleidingenzoeker snel gevonden worden. Met deze opleidingenzoeker wordt content uit de website aan de bezoeker aangeboden op basis van een aantal selectiecriteria zoals locatie, opleidingsrichting en de manier van studeren (deeltijd/voltijd etc.). Daarnaast is informatie over de Open dagen, studeren in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg aanwezig en kan men verschillende brochures aanvragen. Ook decanen, bedrijven, journalisten en sollicitanten vinden op deze internetsite alle relevante informatie.

Tevreden klant

Marieke de Jong, projectleider van Avans Hogeschool is zeer te spreken over de flexibele manier waarop Smartsite CMS 5 inzetbaar is. Intern heeft Avans Hogeschool vele positieve reacties ontvangen en Marieke de Jong gaf aan dat de succesvolle lancering van deze internetsite nog maar slechts het begin is. "Wij gaan nu niet stoppen. Als dit project is afgerond gaan wij de site uiteraard verder uitbreiden!", aldus Marieke de Jong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-15T13:33:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.