Achtste Computable IT Award van start

Bill Gates noemt winnaar 1998 innoverend

De inschrijving voor de achtste Computable IT Award is gestart. Bedrijven en instellingen die tussen 1 januari 1998 en 1 januari 1999 een toonaangevend IT-project hebben afgerond kunnen meedingen naar de Computable IT Award 1999.

Vorig jaar overhandigde oud-Philips topman Jan Timmer de IT Award aan verzekeraar Hooge Huys voor het project Top Site. Een toepassing waarmee tussenpersonen versneld, via Internet, gevalideerde hypotheek-offertes uit kunnen brengen. André Oudhuis, die namens de IT-afdeling van Hooge Huys bij het project betrokken was, heeft veel positieve reacties op de prijs gekregen, waaronder van de hoogste man van Microsoft. "Tijdens zijn bezoek aan Nederland noemde Bill Gates ons project innoverend," zegt Oudhuis. Microsoft is met name zeer te spreken over de wijze waarop active-X-technologie is gebruikt. "We zijn daarnaast uitgenodigd door relaties om demonstraties te geven. Intern zijn we uitgebreid gefeliciteerd. Ook onze zakelijke partners zijn benaderd naar aanleiding van de Award. Voor ons automatiseerders was het in de eerste plaats een kroon op het werk. Voor de partners is er natuurlijk ook nog een commercieel belang. Zij konden hun klanten weer vertellen dat ze een 'prijswinnaar' hadden opgeleverd," aldus Oudhuis.
De Computable IT Award wordt ondersteund door branche-organisatie Fenit. Fenit onderschrijft het nut om eens per jaar automatiseerders en bedrijven te laten zien hoe zij met inzet van informatietechnologie hun bedrijfsvoering hebben verbeterd.
De projecten die meedingen naar de Computable IT Award worden beoordeeld door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van prof. Th. Mulder. In de jury zitten verder prof.dr. H.G. Sol (TU Delft, Technische bestuurskunde), drs. W. Pelger (voorzitter VRI), drs. W. Bos, lid Tweede Kamer PvdA), H. Broeders (voorzitter Fenit) en dr. E. Roos Lindgreen (IT Auditor Kpmg).
Aan de IT Award kunnen bedrijven deelnemen die als gebruiker hebben geïnvesteerd in IT-projecten. Deelname formulieren zijn verkrijgbaar bij Jolanda Beerse, telefoonnummer: 0343 460660.
 
Comité van Aanbeveling over de Computable IT Award 1999
Het comité van aanbeveling van de Computable IT Award 1999 bestaat uit drs. H. Wijers, oud-minister van Economische Zaken, dr. J.E. Andriessen, voorzitter Internet Society Nederland en voormalige minister van Economische Zaken en mr. R.F. van den Bergh, vice-voorzitter Raad van Bestuur VNU.
H. Wijers, thans verbonden aan de Boston Consulting Group stelt dat "informatietechnologie de komende jaren de waardeketens in een groot aantal sectoren fors door elkaar zal schudden. Dat biedt behalve bedreigingen ook heel veel kansen voor tal van Nederlandse bedrijven, niet in de laatste plaats voor de IT-sector zelf. De Computable IT Award is een prima initiatief, want het bedrijf dat de trofee ontvangt kan een bron van inspiratie zijn voor tal van andere bedrijven die zich in deze turbulente tijd moeten herpositioneren."
VNU topman Van den Bergh voegt daaraan toe: "Het ontwikkelen en benutten van de IT-infrastructuur is een must voor de Nederlandse economie. Daar zijn goede, vakbekwame mensen voor nodig. Op dit moment worden wij versneld geconfronteerd met de mogelijkheden van een nieuw, snel en praktisch high-tech medium: Internet. De Computable IT Award is een stimulerend platform waar automatiseerders en bedrijven kunnen tonen hoe zij nieuwe wegen in slaan."

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-30T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.