PS Group scoort bij Ford order tientallen miljoenen

Dit artikel delen:

De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft voor tientallen miljoenen guldens software besteld bij het Nederlandse softwarebedrijf PS Group.

Kapes is de PC-applicatie van dit bedrijf. Het maakt een schatting van inkoopprijzen van technische onderdelen en is onderweg op een laptop te gebruiken. Daarmee kunnen ondernemingen effectiever onderhandelen met hun toeleveranciers. Ford gaat de PC-applicatie in eerste instantie gebruiken in zijn vestigingen in Detroit, Londen en Keulen.
PS Group, dat in 1997 een omzet van 40 miljoen gulden behaalde, verwacht een enorme groei in de nabije toekomst. Deze order is de eerste in een reeks van meerdere in de auto-, defensie- en luchtvaartindustrie.

Snel gepiept

De implementatie van het pakket bij Ford is volgens Robert van Veelen, directeur van PS Group Holding, binnen zes maanden gepiept: "Het standaardpakket Kapes moet aangepast worden aan de eisen van Ford, waarna het geïnstalleerd kan worden." In die zes maanden vinden tevens de opleidingen aan de gebruikers plaats. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in India heeft PS Group een ontwikkelclub gehuisvest van respectievelijk vijfentwintig en twintig medewerkers, die de software-aanpassingen uitvoeren.

Nauwkeurig

Het in Progress ontwikkelde Kapes bevat een kennisbank en een kostenmodel, zodat de applicatie vrij nauwkeurig op basis van de specificaties kan uitrekenen wat een bepaald onderdeel zou mogen kosten. "Kapes geeft bedrijven een gereedschap in handen om te kunnen onderhandelen in een woud van toeleveranciers", aldus Van Veelen. Ford kan, met een inkoopvolume van tientallen miljarden guldens, enorme besparingen realiseren met deze toepassing.
De Amerikaanse autofabrikant blijkt gecharmeerd te zijn van Nederlandse software. Ook Baan levert zijn product aan het bedrijf. PS Group werkt momenteel aan interfaces tussen Kapes en de software van erp-leveranciers als Baan en SAP.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.