Managed hosting door True

IT Decisions: Business Intelligence

Hier vind je een overzicht van alle artikelen in de uitgave IT-Decisions over business intelligence, die verscheen in juni 2007.

Business intelligence als alternatief voor het whiteboard
"De kunst van business intelligence is om ruwe bedrijfsdata om te toveren tot waardevolle informatie", zegt Marco Scheepmaker van bi-leverancier Business Objects. Wat kan er inmiddels precies met bi?

26 BI-tools is echt te veel
Andreas Bitterer, analist bij Gartner, over de ontwikkelingen op de markt voor business intelligence: "We staan nog maar aan het begin, maar de trend gaat onherropelijk in de richting van voorspellende business intelligence".

In 11 stappen naar het beloofde land
Voor wie met business intelligence aan de slag wil, is het handig om te weten hoe je een veilig parcours uitzet voor een goede invoering van bi.

5 BUSINESS INTELLIGENCE CASES:

Geluk bij een ongeluk
Binnen Achmea is de Divisie Directe Distributie actief op de Nederlandse markt van de schade- en levensverzekeringen, financiële dienstverlening en zorg. Het bedrijf is naar eigen zeggen de grootste autoverzekeraar van Nederland en om dat te kunnen blijven is het van belang dat Centraal Beheer en FBTO snel met het productaanbod en prijsstelling kunnen inspringen op veranderingen.

Hogeschool leert rapporteren
De wereld van het hoger onderwijs is niet altijd even overzichtelijk. Onderwijsinstellingen fuseren, bezoldigingssystemen vanuit de overheid veranderen doorlopend, er wordt meer en meer verwacht van de marktwerking en derde geldstromen, terwijl de concurrentie almaar moordender wordt. In die omstandigheden is het voor het College van Bestuur van een onderwijsinstelling van groot belang om steeds over de meest betrouwbare managementinformatie te beschikken.

Promotieteam wekt weerstand
Miljoenen mensen in 26 landen geloven dat ze door het drinken van gefermenteerde melk met goede bacteriën langer en gezonder zullen leven. Yakult gebruikt business intelligence om beter inzicht te krijgen in de resultaten van zijn promotieactiviteiten in Nederland.

Zwanger in het datawarehouse
Het Moeder & Kind Centrum van het Erasmus Medisch Centrum maakt zich hard voor de gezondheid van zowel moeder als kind. Vrouwen die zwanger willen worden en een verhoogde kans hebben op complicaties, worden van top tot teen onderzocht. Met de verzamelde gegevens kunnen cruciale verbanden worden gelegd bij het voorkomen van aandoeningen.

Schoenvoorraad op maat
Sportartikelenproducent Asics levert zijn producten over de gehele wereld. Winkels moeten van tevoren goed kunnen inschatten welke vraag er in een bepaald seizoen voor een bepaald product ontstaat. Daarnaast moet de informatie over de lopende verkopen en de voorraden zo zijn dat de winkels de consumenten snel en flexibel van de juiste producten kan voorzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.