Managed hosting door True

Eurotuin automatiseert verder met NedFox

Eurotuin is een keten van Belgische tuincentra en lid van Garden Retail Services, de grootste full-service organisatie voor tuincentra in de Benelux met meer dan tweehonderd tuincentra in Nederland en België. Eurotuin is recent gestart met een nieuw systeem voor etikettering en heeft daarnaast de RetailVista software van NedFox gekozen als volgende stap in de automatisering binnen de winkels.

NedFox heeft ervoor gekozen om hun RetailVista erp-software te laten aansluiten op Sato's GL4 barcodeprinter. RetailVista is flexibel en gebruikersvriendelijk en komt tegemoet aan de behoeften van groeiende ondernemingen als tuincentra.

Met de software van NedFox kunnen grote hoeveelheden data worden verwerkt, zoals prijzen, winkelvoorraad, bestellingen, klantgegevens of artikelgegevens. De RetailVista erp-software van NedFox is compatibel met Sato's GL4 Series, die door hun veelzijdigheid bijzonder geschikt zijn voor gebruik in een retailomgeving. Zo zijn ze in staat tot online barcodeverificatie en rfid-ready. De GL4 Series van Sato past hiermee perfect in de automatisering van een tuincentrum.

Toe aan vernieuwing

Eurotuin was toe aan een vernieuwing van het etiketteersysteem om meer productgegevens op te kunnen slaan en sneller etiketten te kunnen printen. Veel planten komen bijvoorbeeld binnen zonder barcodes. Deze moeten snel aangemaakt worden, omdat de planten levende producten zijn. Omdat veel producten in de winkel zelf pas een etiket krijgen, had Eurotuin grote, betrouwbare en krachtige printers nodig voor alle tuincentra. Voor de winkels waren twee soorten etiketten nodig: Plaketiketten, die direct op artikelen als planten of potten worden geplakt. En daarnaast schapetiketten, waarop productinformatie voor een hele groep producten staat. Sato's etiketten waren perfect geschikt voor deze doeleinden en natuurlijk compatibel met de printers.

Volgens de winkelmedewerkers zijn de Sato GL4-printers makkelijk te gebruiken. Ze waren vooral onder de indruk hoe makkelijk het is om het etikettenrol te verwisselen. Met de verschillende etikettenrollen kan er nu sneller worden overgegaan van het printen van schapetiketten naar plaketiketten, waardoor het winkelpersoneel meer tijd heeft voor andere werkzaamheden.

Edi

De RetailVista erp-software van NedFox heeft ook een functie voor electronic data interchange (edi) waarmee het ict-systeem van Eurotuin automatisch kan worden geüpdate. Zo wordt het bestellen van artikelen een eenvoudig proces: In het tuincentrum worden de te bestellen artikelen gescand en na accorderen wordt de inkooporder elektronisch naar de leverancier gestuurd, zonder dat er verdere acties nodig zijn. Nog een voordeel van edi is dat etiketten direct kunnen worden geprint als er nieuwe artikelen binnenkomen.

De Sato-printer die deze opdracht krijgt is flexibel en krachtig genoeg om deze grote aantallen etiketten in één keer te printen.De GL4e-printers van Sato sluiten precies aan op de eisen van NedFox. Met deze printers hebben de leden van Garden Retail Services sinds de installatie van RetailVista een etiketteersysteem van topkwaliteit in handen, een partnerschap dat de beide bedrijven én de uiteindelijke gebruikers veel heeft opgeleverd.

Fons Werink van NedFox: 'Met de nieuwe GL4e-printers hebben we vele tuincentra aan een beter etiketteersysteem geholpen. Daarmee besparen ze zowel tijd als geld. In combinatie met RetailVista is dat te danken aan de verbeterde functionaliteit, waardoor onder andere de voorraad beter beheerd kan worden, de verkoop accurater wordt bijgehouden en de werknemers productiever zijn.' Dirk de Block van Eurotuin: 'Met de nieuwe Sato-printers in onze winkels hebben we het etiketteerproces veel sneller kunnen maken, zodat ons personeel het makkelijker heeft. De printers zijn zo ontworpen dat ze veel eenvoudiger te bedienen zijn. We kunnen er etiketten van perfecte kwaliteit mee printen die onze klanten in één oogopslag kunnen lezen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-28T10:08:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.