True implementeert virtual hosting bij Belvilla

Vakantiehuizenspecialist Belvilla heeft de hostingactiviteiten voor diverse internationale websites ondergebracht bij managed hostingprovider True. Door de groei van de e-commerce activiteiten is een schaalbare applicatie-infra en proactieve technische ondersteuning vereist. Dit heeft geresulteerd in een High End/ High Availability-platform.

Belvilla was op zoek naar een nieuwe hostingpartij voor het ontwerp, de bouw en het beheer van een High End/ High Availability-platform, inspelend op de groei van het bedrijf, waarbij de developers zoveel mogelijk ontlast worden. True heeft een op maat gemaakt, schaalbaar virtual hostingplatform geïmplementeerd, gebaseerd op de functionaliteiten, de groeiverwachtingen, redundantie en optimale databaseperformances.

Belvilla heeft als specialist in vakantiehuizenverhuur de marktleiderspositie in de Benelux en is een van de grote spelers in Europa. Om deze positie te behouden, richt het bedrijf zich op de toekomst. Door de groei die Belvilla doormaakt en de ambities die het bedrijf heeft, moest er een belangrijke keuze worden gemaakt ten aanzien van het bestaande platform. Om die groei te kunnen blijven faciliteren, heeft Belvilla besloten dat alle aandacht van de huidige developers moest worden gericht op de websites en apps. Dat is de reden dat Belvilla heeft gezocht naar een partner die naast het ontwerpen en implementeren van een robuust, schaalbaar en betrouwbaar hostingplatform, ook alle beheertaken kon overnemen.

Op maat gemaakt

Voor True was deze opdracht een opdracht waarmee zij op alle fronten hun expertise konden loslaten. De hostingengineers van True hebben het bestaande platform bestudeerd en geïnventariseerd. Alle karakteristieken en functionaliteiten, alsmede de groeiverwachtingen zijn hierbij onder de loep genomen. Vervolgens is er een op maat gemaakt, schaalbaar virtual hostingplatform ontworpen en geïmplementeerd. Daarbij is er met name rekening gehouden met redundantie en optimale databaseperformances. Daarnaast is het platform zo ingericht dat er een natuurlijke scheiding tussen de verschillende serverrollen is geïmplementeerd en is er een representatieve acceptatieomgeving uitgerold. 

Wat dit platform verder bijzonder maakt, is volgens True de Disaster Recovery-omgeving die Belvilla de garantie biedt dat het platform verder draait, ook bij uitval van het primaire cloudplatform óf van Trues netwerk. De developers van Belvilla zijn blij met de acceptatieomgeving. Nieuwe functionaliteiten kunnen nog beter worden getest, voordat deze worden uitgerold. Belvilla is nu nog beter in staat om pieken in bezoekersaantallen op te vangen en beschikt nu over een sneller en stabieler hostingplatform, zonder dat ze verdere investeringen in techniek of personeel hoeven te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-15T10:47:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.