Intranet AT&T/Unisource opgezet

AT&T/Unisource heeft in Nederland sinds anderhalve maand een eigen intranet op basis van de Livelink-software van Open Text. Jane Edwards, de verantwoordelijke voor de start van dit intranet, raakt niet uitgepraat over de eenvoud van de software.

"Ik begon in december vorig jaar zelf met het testen van Livelink. Zonder documentatie te lezen, gewoon in de kerstvakantie wat uitproberen", lacht de Amerikaanse. Tot haar eigen verbazing had ze al vrij snel een systeem draaien. "Terwijl ik helemaal niet technisch ben", verzekert de manager.
Bij het kiezen van een intranetpakket voor AT&T/Unisource heeft Edwards eigenlijk geen andere software geëvalueerd. "Dit product is bijna uniek in zijn soort. Je hoeft namelijk helemaal geen client-applicaties te installeren. Een simpele webbrowser is voldoende. Bovendien bleef het ruim binnen mijn budget", erkent Edwards.
Inmiddels is dit systeem op een goede manier uit de hand gelopen; Edwards' intranetproject telt al meer dan 500 gebruikers. "Ik dacht nog dat we dat aantal pas over een jaar zouden halen." Wat capaciteit betreft, blijkt deze stormloop geen probleem. Het aantal diensten en de beheerders daarvoor wordt nu verder uitgebreid.
Ondertussen is de Internationale Standaardenorganisatie (Iso) vorige week begonnen met de aanleg van een extranet op basis van dezelfde software. Uiteindelijk zal dit netwerk bestaan uit meer dan 7000 gekoppelde intranetten van 40.000 partnerorganisaties in 120 landen. De Iso wil hiermee uiteindelijk sneller en goedkoper ruim 1000 standaarden per jaar ontwikkelen. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.